Έλληνες ΟΣΕ βουλευτής ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Από το 2015 η καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Έλληνες ΟΣΕ βουλευτής ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Από το 2015 η καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Η κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει προσδιοριστεί για την έκδοση της ΚΥΑ με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις……

Από το 2015 η καθολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Θέμα χρόνου η έκδοση της ΚΥΑ για την πιλοτική εφαρμογή, ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ λέει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει προσδιοριστεί για την έκδοση της ΚΥΑ με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ο υφυπουργός Εργασίας, ΝΟΜΙΚΟΣ Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, τραπεζικο δικαιο δικηγοροι υπενθύμισε ότι το χρονικό όριο για την έκδοση της ΚΥΑ είναι ο Νοέμβριος του 2013. «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία πιλοτική εφαρμογή η οποία θα μας δώσει τέτοια στοιχεία αξιολόγησης που να εφαρμοστεί καθολικά το 2015 με έναν ολοκληρωμένο τρόπο», ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ δήλωσε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα για την καθολική εφαρμογή του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από το 2014. Ωστόσο ο κ. Κεγκέρογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, δικηγόροι διαζυγίων βολος εάν αναληφθεί πρωτοβουλία από τα κόμματα και αν υπάρξει θεσμική παρέμβαση σε άλλο επίπεδο, Τι είναι η νομική καθοδήγηση να καλυφθούν νωρίτερα περισσότερες περιοχές με την ευκαιρία της δημιουργίας πλεονάσματος.

Επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα είχαν απευθύνει στην κυβέρνηση οι βουλευτές Γαβριήλ Αβραμίδης (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Γιώργος Κυρίτσης ( <a href="http://www.dimokrati Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ).

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Αβραμίδης ζήτησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να επεκταθεί και να μην περιοριστεί σε πιλοτική εφαρμογή, καθώς η βίαιη προσαρμογή είχε μεγάλο κοινωνικό κόστος, με πολλούς ανέργους, οικογένειες και ηλικιωμένους να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο βουλευτής της <a href="http://www.dimokrati Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης επανέφερε το αίτημα να επισπευσθεί η γενίκευση εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε το σύστημα κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας προς όφελος των κοινωνικά ασθενέστερων. Αυτό προϋποθέ ΤΕΙ ότι θα υπάρξει προσεκτικός ο συντονισμός στην υλοποίησή του […] γνώση των εμπλεκόμενων φορέων, ευέλικτες οι διοικητικές δομές και συνεχής η παρακολούθηση».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/587776/apo-to-2015-i-katholiki-efarmogi-tou-elahistou-egguimenou-eisodimatos/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *