ΑΕΠ ΔΗΜΑΡ γενόσημων ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Το ελληνικό φάρμακο είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος

ΑΕΠ ΔΗΜΑΡ γενόσημων ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Το ελληνικό φάρμακο είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ ΞΥΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Παρέμβαση της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ΠΕΦ ενόψει του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική πολιτική”

Το ελληνικό φάρμακο είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου πλαισίου για τη φαρμακευτική πολιτική, καθώς η συζήτηση του υπουργείου υγείας με την τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συνολική νέα στρατηγική αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία και θα αποτυπώνεται στο σχετικό επικείμενο νομοσχέδιο. Διακηρυγμένοι στόχοι για την τρόικα αποτελούν η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ για το 2014 και η αύξηση της χρήσης των γενόσημων στο 60% μέχρι το τέλος του έτους.

Με βάση τη συνεχιζόμενη συζήτηση, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακο Βιομηχανίας (ΠΕΦ) παρεμβαίνει τονίζοντας ορισμένες σημαντικές πλευρές του ζητήματος και δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν τεθεί και από μερίδα του Τύπου, όπως για παράδειγμα σχετικά με τις <a href="http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/343814/germaniki-polior Kia-stin-ygeia-ton-ellinon” target=”_self”>«σκανδαλώδεις» υψηλές τιμές των ελληνικών φαρμάκων.

Η ΠΕΦ τονίζει ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δέχεται τα τελευταία χρόνια συνεχή χτυπήματα από συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα -κυρίως του εξωτερικού- που επιμένουν στη δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού της πολιτικής ηγεσίας και της κοινής γνώμης, συνδέοντας το πρόβλημα της φαρμακευτικής δαπάνης αποκλειστικά με τις τιμές των ελληνικών φαρμάκων. Σύμφωνα με την ΠΕΦ, τα ελληνικά φάρμακα έχουν σήμερα μόλις το 18% της αγοράς, με τη μέση τιμή τους να είναι υποπολλαπλάσια από την αντίστοιχη μέση τιμή των εισαγομένων φαρμάκων.  

«Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους», η ΠΕΦ διευκρινίζει: «τα πρωτότυπα φάρμακα τιμολογούνται στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της ευρώπης (επίπεδα Ρουμανίας-Βουλγαρίας- Εσθονίας). Τα γενόσημα τιμολογούνται στο 40% της (πολύ χαμηλής πλέον) τιμής των πρωτοτύπων φαρμάκων. Στις τιμές αυτές θα πρέπει να συνυπολογιστούν, αφενός τα διάφορα εξωφρενικά rebate και clawback που επιβάλλονται με μόνο σκοπό να επιτευχθούν οι αυθαίρετοι μνημονιακοί στόχοι και αφετέρου οι σημαντικές ζημίες των φαρμακοβιομηχανιών που υποχρεώθηκαν να παραλάβουν ομόλογα για την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων, τα οποία εν συνεχεία κουρεύτηκαν. Αυτοί λοιπόν που θεωρούν ότι η πολυσυζητημένη διείσδυση των γενοσήμων θα επέλθει μέσω περαιτέρω μείωσης των τιμών τους, ας είναι έτοιμοι για μια πολιτική γενοσήμων χωρίς γενόσημα στην αγορά».

Όσον αφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, «παρά τις τρομακτικές πιέσεις που δέχεται, εξακολουθεί να παραμένει στη χώρα». Ενισχύει σημαντικά την  εθνική οικονομία, καθώς η συμβολή της στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. 

Τα δε φορολογικά έσοδα από την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων ανέρχονται σε 147 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες εργάζονται περισσότεροι από 10.000 Έλληνες, με τη συνολική επίδραση στην απασχόληση από τη δραστηριότητα του κλάδου παρ αγωγής φαρμάκων να ξεπερνά τις 53.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ.

Επίσης, η ΠΕΦ τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μειωθεί η δαπάνη χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και χωρίς να επιβαρυνθούν οι ασθενείς. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έχουν απορροφήσει συσσωρευμένες ζημίες, έχουν διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας και εξακολουθούν να παράγουν και να φορολογούνται στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα και Ασφάλεια των ελληνικών φαρμάκων, η ΠΕΦ παραπέμπει στο λόγο εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο, που σήμερα εμπιστεύονται το λογότυπο «made in Greece», το οποίο με «υπερηφάνεια σφραγίζει σε κάθε συσκευασία που εξάγει» η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

«Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα και σημασία της ύπαρξης εγχώριας παρ αγωγής, καθώς θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ελληνικό φάρμακο αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μένει και επενδύει στην Ελλάδα!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΦ.  

Διαβάστε επίσης:

Τι συζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με την τρόικα

Όταν ο Λοβέρδος υπερθεμάτιζε για την ποιότητα των ινδικών γενόσημων

Γ. Πατούλης: Να αντικατασταθεί άμεσα ο νόμος Λοβέρδου

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν τα ινδικά γενόσημα της Ranbaxy

ΙΣΑ: «Να καταργηθεί ο ανθρωποκτόνος νόμος Λοβέρδου»

Μπλόκο των Αμερικανών στην Boehringer Ingelheim

Ερώτηση <a href="http://www.dimokrati Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡά-Αβραμίδη για τα γενόσημα

Μετά τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας έρχονται και τα «ληγμένα»

Κατάσχεση-μαμούθ περισσότερων από 10 εκατ. παράνομων χαπιών

<a href="http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/343814/germaniki-polior Kia-stin-ygeia-ton-ellinon” target=”_self”>Γερμανική πολιορκία στην υγεία των Ελλήνων

 

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/350915/to-elliniko-farmako-einai-meros-tis-lysis-kai-ohi-toy-provlimatos
ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *