ανάπτυξη Ελλάδα Ευρωπαϊκή ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην προσαρμογή η Ελλάδα

ανάπτυξη Ελλάδα Ευρωπαϊκή ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην προσαρμογή η Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Παρά τις… ενστάσεις των Τροϊκανών ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα στοιχεία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δείχνουν ότι ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η χώρα μας αναδεικνύεται πρώτη στην εφαρμογή ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σε όλη την Ε.Ε…”

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην προσαρμογή η Ελλάδα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Παρά τις… ενστάσεις των Τροϊκανών τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας αναδεικνύεται πρώτη στην εφαρμογή δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων σε όλη την Ε.Ε

Μπορεί η Tρόικα να αμφισβητεί την πρόοδο στις διαρθρωτικές αλλαγές, ωστόσο, σύμφωνα με το think tank Lisbon Council, η Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι πρωταθλήτρια ευρώπης στις μεταρρυθμίσεις.

 

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Oλι Ρεν, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, τη δεύτερη θέση, μετά την Ιρλανδία, στη μείωση του κόστους εργασίας και καταγράφει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Διαβάστε εδώ την έκθεση

Έτσι, στο σύνολο αναδεικνύεται η πλέον αποτελεσματική χώρα στη συνολική προσαρμογή. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα βελτίωσε το διαρθρωτικό πρωτογενές της δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά 14,9% του ΑΕΠ σε τέσσερα χρόνια, επίδοση που χαρακτηρίζεται, εκπληκτική, πρωτοφανής και ανεπανάληπτη. Η Ισπανία, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, βελτίωσε το ισοζύγιο της κατά 6,6% του ΑΕΠ την τελευταία τετραετία.

 

«Η συρρίκνωση των εξωτερικών και δημοσιονομικών ελλειμμάτων στις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο σημαίνει ότι πλέον δεν ζουν πέρα από τις δυνάμεις τους. Αντίθετα με όσα λέγονται περί «ηθικού κινδύνου» τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι οι χώρες αυτές έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και αξίζουν τη βοήθεια που λαμβάνουν από τους Μηχανισμούς Στήριξης», τονίζεται στην Εκθεση.

 

Ειδικά για την Ελλάδα σημειώνεται ότι «το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη ολοκληρωθεί. Με τη βραχυπρόθεσμη πρόκληση της δημοσιονομικής προσαρμογής να έχει σχεδόν αντιμετωπιστεί, απομένει τώρα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξη της χώρας».

 

Πάντως, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αν και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα υπέστησαν τη μεγαλύτερη συμπίεση αποδοχών στην ευρώπη (το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε κατά 13,8% σε τέσσερα χρόνια), η επιχειρηματικότητα συναντά πλέον άλλου είδους εμπόδια, αφού η χώρα μας παραμένει στο ναδίρ της Ευρωπαϊκής κατάταξης, σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία. Επικαλούμενο στοιχεία της Παγκόσμιας τράπεζας, το Lisbon Council αναφέρει ότι η διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι η ακριβότερη στην ευρώπη.

 

Σημειώνεται πως η έκθεση με τίτλο “Euro Plus Monitor” βαθμολογεί χώρες της ΕΕ σε τέσσερις επιμέρους δείκτες: προσαρμογή ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, δημοσιονομική προσαρμογή, προσαρμογή κόστους εργασίας και μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/333902/protathlitria-europis-stin-prosarmogi-i-ellada/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *