ανάπτυξη ΟΤΕ περιόδου ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ – Υγεία – Σημαντικές ανακαλύψεις στην εμβρυολογία από το Παν.Κύπρου

ανάπτυξη ΟΤΕ περιόδου ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ – Υγεία – Σημαντικές ανακαλύψεις στην εμβρυολογία από το Παν.Κύπρου

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Σημαντικές ανακαλύψεις στην εμβρυολογία από το Παν.Κύπρου ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα της εμβρυολογίας με πιθανές εφαρμογές στην αντιμετώπιση του καρκίνου, ανακοίνωσε το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Βιολογίας και Νανοβιο τεχνολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από τη φοιτήτρια, διδακτορικού επίπεδου, Νικολέτα Πετρίδου και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια δρα Παναγιώτα Στυλιανού, υπό την καθ οδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή, πέτυχε τη σύνθεση πρωτεϊνικού αναστολέα της κινάσης εστιακών προσκολλήσεων (Focal Adhesion Kinase- FAK). Ο αναστολέας αυτός είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής, με τη δυνατότητα να καταστείλει αποτελεσματικά τη δράση του συγκεκριμένου μορίου σε ζωντανούς οργανισμούς. Αυτό επέτρεψε τη μελέτη της εμπλοκής της FAK σε κρίσιμες διαδικασίες κατά τη διάρκεια της εμβρυογένεσης.

Συγκεκριμένα, η μελέτη που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης έρευνας, έδειξε, σύμφωνα με τον καθηγητή Πάρη Σκουρίδη, ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι απόλυτα απαραίτητη κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου, κατά την ανάπτυξη του εμβρύου, της γαστριδίωσης. Η γαστριδίωση είναι η περίοδος κατά την οποία, μέσω ποικίλων μορφογενετικών κινήσεων, σχηματίζεται η τρισδιάστατη αρχιτεκτονική του εμβρύου. Απώλεια της σωστής δράσης της πρωτεΐνης αυτής, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ οδηγεί είτε σε εκτενείς δυσμορφίες του εμβρύου ή και σε θάνατο. Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι η FAK πιθανόν να εμπλέκεται σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου ή και θανάτου, δεδομένου του ότι το 21% των εμβρυϊκών θανάτων στον άνθρωπο έχουν ως αιτία αναπτυξιακές ανωμαλίες που είναι ασύμβατες με τη ζωή.

Επίσης, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η υπό μελέτη πρωτεΐνη εμπλέκεται στην καρκινογένεση τόσο όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης όγκων, όσο και στη μετάσταση. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι καταστολή της δράσης της με την έκφραση ενός προϋπάρχοντος πρωτεϊνικού αναστολέα ή τη χρήση χημικών αναστολέων της ενζυματικής δράσης της FAK, μειώνει την ανάπτυξη όγκων και καταστέλλει μερικώς τη μετάσταση.

Όπως δείχνει η μελέτη του Πανεπιστήμιου Κύπρου ο νέος αναστολέας είναι πολύ πιο δραστικός από ότι οι υφιστάμενοι και επίσης καταστέλλει μεγαλύτερο φάσμα λειτουργιών της FAK. Για τους πιο πάνω λόγους βρίσκεται σε εξέλιξη καινούργια μελέτη, με στόχο τη διερεύνηση πιθανής χρήσης του αναστολέα για καταστολή του καρκίνου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΚ ΒΟΛΟΣ ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

Σοκ στην Κρήτη: ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ Flashnews.gr

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=264448&catID=19
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *