Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ελλάδα ΟΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Περιβάλλον – Αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου ενέργειας και ύδρευσης

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ελλάδα ΟΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Περιβάλλον – Αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου ενέργειας και ύδρευσης

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Περιβάλλον – Αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου ενέργειας και ύδρευσης ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αρχιτέκτονες και οικολόγοι συμφωνούν ότι ο αστικός σχεδιασμός με τον τρόπο που διενεργείται αντιβαίνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης των φυσικών πόρων.

Παράγοντες της αγοράς και ειδικοί στηνεξοικονόμηση ενέργειας επισημαίνουν ότι τοκτηριακό απόθεμα στην ΕΕ αντιστοιχεί στο 40% της πρωταρχικής κατανάλωσης ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά, με γνώμονα το σχεδιασμό, τα σύγχρονα σπίτια παρεμβαίνουν άγαρμπα στο φυσικό τοπίο και απομυζούν φυσικούς πόρους, όπως νερό και ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα.

Τη στιγμή που τα γνωστά αποθέματα ορυκτών καυσίμων αναμένεται να έχουν εξαντληθεί σε λιγότερο από μισό αιώνα -πρόκειται για την ενέργεια που κινεί τα οχήματά μας και θερμαίνει τα σπίτια μας- το μεγάλο στοίχημα παραμένει η κατασκευή κατοικιών που θα ενσωματώνουν συχνά απλές τεχνολογίες καθαρής ενέργειας και εξοικονόμησης.

Ορισμένοι από τους παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι:

Το αυξανόμενο κόστος των λογαριασμών ενέργειας

Η ενεργειακή φτώχεια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Το κόστος της οικιακής ενέργειας αυξάνεται παγκοσμίως και ελέγχεται από τις μεγάλες ηλεκτροπαραγωγικές εταιρείες άνθρακα και φυσικού αερίου.

Δεδομένης της αυξητικής τάσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αλλά και της αβεβαιότητας γύρω από τη διαμόρφωση των τιμών και την ανεργία, ιδιοκτήτες και κατασκευαστές κατοικιών αναζητούν τρόπους ενεργειακής απεξάρτησης από το δίκτυο.

Γιατί κάποιος να επιβαρύνεται με δυσβάσταχτους λογαριασμούς ρεύματος εάν μπορεί να αυτονομηθεί και να παράξει ενέργεια εκτός δικτύου;

Ο σχεδιασμός μιας κατοικίας εκτός δικτύου

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μιας ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας εκτός δικτύου απαιτεί αλλαγή προοπτικής. Για παράδειγμα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η κλίμακα του σπιτιού πρέπει να περιοριστεί ώστε να μειωθούν αντίστοιχα και οι ενεργειακές ανάγκες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να επαρκέσουν για την κάλυψή τους.

Ανάλογα με την τοποθεσία, ο σχεδιασμός θα πρέπει να προσαρμοστεί στην αποδοτική χρήση της ενέργειας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στην εξοικονόμηση και στην εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και εξαερισμού (όπως για παράδειγμα επιτάσσει το πρότυπο Passivhaus).

Συλλογή ομβρίων υδάτων και ιδιωτικά πηγάδια

Δύο βασικοί παράγοντες που εξασαφαλίζουν την αυτονόμηση μιας κατοικίας από τα δίκτυα ύδρευσης είναιη συλλογή των ομβρίων υδάτων και η εξοικονόμηση νερού.

Το νερό της βροχής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πότισμα κήπων και για εξωτερική χρήση. Από μια οροφή επιφάνειας 90 τετρ. μέτρων μπορούν να συλλεχθούν 2,3 κυβικά μέτρα νερού από μια βροχόπτωση 2,5 εκατοστών, όσο δηλαδή μια καταιγίδα.

Τα αυτόνομα σπίτια εκτός δικτύου διοχετεύουν τα όμβρια ύδατα σε δεξαμενές από τις οποίες το νερό μπορεί να αποσ ΤΕΙρωθεί, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ να καταστεί πόσιμο και να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της συλλογής ομβρίων υδάτων είναι η μείωση της διάβρωσης γύρω από το σπίτι καθώς το νερό αποθηκεύεται αντί να απορροφάται στο έδαφος.

Παραγωγή ηλιακής ενέργειας

Η ηλιακή ενέργεια είναι μια από τις πιο καθαρές τεχνολογίες παρ αγωγής ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ συνήθως εγκαθίστανται στις στέγες των κατοικιών και μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες σε ποσοστό 75%-100% ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Μάλιστα προβλέπονται τεχνολογίες αποθήκευσης του πλεονάσματος ενέργειας το οποίο εν συνεχεία χρησιμοποιείται κατ’ επιλογή του χρήστη (όπως επιτυγχάνει η τεχνολογία με ηλιακές κυψέλες και ζεόλιθο που αναπτύσσουν Γερμανοί επιστήμονες).

Αιολική ενέργεια με μικρές ανεμογεννήτριες

Οι μικρές ανεμογεννήτριες αποτελούν άριστη πηγή καθαρής ενέργειας (αρκεί να μην έχουν αντίπαλό τους το κράτος όπως συμβαίνει στην Ελλάδα).

Το αιολικό δυναμικό της Ελλάδας είναι πολύ υψηλό, ιδίως στα νησιά, που οι μικρές ανεμογεννήτριες μπορούν να καλύψουν μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών.

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος τόσο μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων από τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή όσο και δημιουργώντας πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να πωληθεί πίσω στο δίκτυο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Τι θα κάνουν τα μονοπώλια ενέργειας και ύδρευσης εάν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αυτονομηθούν από τα δίκτυά τους;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αν και οι προθέσεις διαφαίνονται από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων.

ΠΗΓΗ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ econews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281695&catID=5
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *