Αντώνης Σαμαράς Σαμαράς Αντώνης Σαμαράς ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Ομάδα Δράσης για την παράνομη μετανάστευση

Αντώνης Σαμαράς Σαμαράς Αντώνης Σαμαράς ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Ομάδα Δράσης για την παράνομη μετανάστευση

διεκδικηση δωρων συνταξιουχων – https://SevastiKarakosta.gr/ATHENS-0000000159-diekdikisi-doron-sintaxiouchon.html. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις, επικαιρότητα και τα τελευταία νέα της Ελλάδας και του Κόσμου απο το Nooz.gr. Οικονομία, διεκδικηση αναδρομικων απο το δημοσιο Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο.”

Ομάδα Δράσης για την παράνομη μετανάστευση

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, και ειδικότερα στα σημεία που έθεσε ο ίδιος στους ευρωπαίους ηγέτες, αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο οποίος γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση σχετικής Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη Σύνοδο “αναδείχθηκε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην ευρώπη. Στην ανάδειξη του συνέβαλε η στενή συνεργασία των χωρών του Νότου, διεκδικηση αναδρομικων δωρων που άμεσα θίγονται από το πρόβλημα. Βρήκαμε τη στήριξη και από πέντε ακόμα ευρωπαϊκές χώρες που συντάχθηκαν με την τοποθέτηση που κάναμε και τελικά βρήκε τη συμ παράσταση όλων των ηγετών”.

Και πρόσθεσε ότι “το θέμα δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου. Εμείς φυλάμε τα ευρωπαϊκά σύνορα, πρέπει να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση και ευθύνη και επιμερισμός του κόστους. Τα κύματα των μεταναστών αποτελούν απειλή αποσταθεροποίησης για όλη την ευρώπη”.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι “η ανθρωπιστική καταστροφή υπάρχει και όταν οι παράνομοι μετανάστες φτάσουν σε ευρωπαϊκές ακτές και δεν έχουν που να πάνε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Αυτό είναι μία συνεχής, διεκδικηση αναδρομικων τεράστια, αιτηση για διεκδικηση αναδρομικων συνταξεων ανθρωπιστική καταστροφή”.

Και συμπλήρωσε: “Πρέπει να διαχωριστούν εκείνοι που δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο από τους παράνομους μετανάστες. Στην Ελλάδα το 90% των μεταναστών δεν προέρχονται από χώρες που δικαιούνται άσυλο“.

Ο ίδιος ζήτησε την αποτελεσματική ταυτοποίηση των χωρών κατ αγωγής τους, “να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο όσοι μετανάστες δικαιούνται άσυλο. Επίσης, διεκδικηση αναδρομικων εκπαιδευτικων να προωθήσει η ευρώπη τον επαναπατρισμό παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους”.

Η ευρώπη έχει τη δύναμη να προχωρήσει στην προώθηση των παράνομων μεταναστών και μέχρι τώρα δεν το έκανε“, είπε, σημειώνοντας ότι “πρέπει να υπογραμμιστεί ο εγκληματικός χαρακτήρας των δουλεμπόρων που διακινούν τα καραβάνια των παράνομων”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν από την ΕΕ προς τις χώρες διέλευσης των παράνομων μεταναστών, καθώς και στις χώρες προέλευσης.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.nooz.gr/greece/diloseis-samara-meta-ti-sinodo-korudis-2510131
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *