Βουλή ΟΣΕ βουλευτών ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Βουλή ΟΣΕ βουλευτών ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στη Βουλή!…”

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στη Βουλή!

Έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή πραγματοποίησε η Ασφάλεια του Κοινοβουλίου με τη συνδρομή ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, στο πλαίσιο των ευρύτερων ερευνών σε σπίτια και πολιτικά γραφεία, που διεξάγονται από νωρίς το πρωί.

Να σημειωθεί ότι οι διωκτικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον κ. Χρήστο Παππά και ορισμένοι δεν απέκλειαν να έχει βρει καταφύγιο στο Κοινοβούλιο.

Εκτός αυτού, αναζητείται και κάθε άλλο υλικό (πιστόλια, ρόπαλα κ.ά.) που ενδεχομένως να φυλάσσουν οι βουλευτές και μέλη της ΧΑ στο Κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στη Βουλή!

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, όταν ο φρούραρχος έδωσε εντολή να αποκλειστεί ο α’ όροφος του κτηρίου της Βουλής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού τους, προκειμένου να μην μπορούν να προσεγγίσουν δημοσιογράφοι.

Είναι ενδεικτικό ότι οι είσοδοι των δεκάδων ασανσέρ στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής φυλάσσονταν από την Ασφάλεια του Κοινοβουλίου, ενώ στο υπόγειο γκαραζ βρίσκονταν σταθμευμένα τουλάχιστον δύο περιπολικά. Η έρευνα διήρκησε περίπου τρεις ώρες και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αποχώρησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Τυχόν ευρήματα θα δοθούν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία.

Σύσκεψη στη Βουλή για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις χειροπέδες στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εν τω μεταξύ, σε διαρκή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες βρισκόταν ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για να εξετάσουν την κατάσταση που δημιουργείται από την χωρίς προηγούμενο απόφαση της σύλληψης εν ενεργεία μελών του Σώματος.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ερμηνείες οι βουλευτές που κρατούνται διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα, καθώς για να την απωλέσουν θα πρέπει είτε να παραιτηθούν είτε να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη που συνοδεύεται από την ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Σε πρώτη ανάγνωση, η προφυλάκιση δεν επηρεάζει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς κύκλους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων, αλλά και με την καταβολή της βουλευτικής τους Αποζημίωσης.

Ο Κανονισμός του Σώματος δεν δίνει άμεσες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα και το προεδρείο της Βουλής αναζητά ερμηνείες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως, με τις σχετικές διατάξεις ορίζεται ότι “η απουσία Boυλευτή σε περισσότερες από πέντε τo μήνα συνεδριάσεις της Oλoμέλειας, του Τμήματος διακοπής των εργασιών της Βουλής και των Eπιτρoπών της Boυλής, χωρίς άδεια, θεωρείται αδικαιoλόγητη και συνεπάγεται την υπoχρεωτική κράτηση τoυ ενός τριακoστoύ (1/30) της μηνιαίας απoζημίωσης για κάθε απoυσία τoυ” προστίθεται όμως ότι |O Boυλευτής μπoρεί να δώσει εξηγήσεις στoν Πρόεδρo της Boυλής για τoυς λόγoυς της αδικαιoλόγητης απoυσίας τoυ. Aν δεν δώσει εξηγήσεις ή αν oι εξηγήσεις πoυ έδωσε δεν θεωρηθoύν ικανoπoιητικές, o Πρόεδρoς της Boυλής δίνει εντoλή στην αρμόδια υπηρεσία της Boυλής να περικόψει τη βoυλευτική απoζημίωσή τoυ, σύμφωνα με όσα oρίζoνται στην πρoηγoύμενη παράγραφo”.

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής η υποχρεωτική απουσία τους δεν έχει επιπτώσεις στο νομοθετικό έργο, καθώς δεν επηρεάζουν την πλειοψηφία, ενώ ζητούμενο είναι το αν μπορούν να ασκούν καθήκοντα κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς η κατάθεση ερωτήσεων δεν προϋποθέ ΤΕΙ την αυτοπρόσωπη παρουσία.

Εν τω μεταξύ, η ερμηνεία που δίνουν Συνταγματολόγοι για το ενδεχόμενο να υποβληθούν ομαδικές ή εκ περιτ ροπής παραιτήσεις χρυσαυγιτών βουλευτών και το ίδιο πράξουν οι αναπληρωματικοί τους, δεν οδηγεί σε γενικές βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, θα διεξαχθούν αναπληρωματικές εκλογές στις 15 περιφέρειες που εκπροσωπούνται σήμερα απο βουλευτή της Χ.Α.

Στην περίπτωση του βουλευτή Επικρατείας δεν είναι ρητά προσδιορισμένο τι θα γίνει εάν αρνηθούν όλοι οι αναπληρωματικοί.

Παρά ταύτα το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι η θέση θα μείνει κενή και δεν θα διεξαχθούν εκλογές σε όλη την Επικρά ΤΕΙα.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, ΕΠΙΠΛΑ του είπε: ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/314721/etoimazoun-efodo-sta-grafeia-tis-hrusis-augis-sti-vouli/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *