διάστημα Κρίση πληροφορίες ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Παραμένει στο δικαστικό σώμα ο παιδόφιλος πρωτοδίκης!

διάστημα Κρίση πληροφορίες ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Παραμένει στο δικαστικό σώμα ο παιδόφιλος πρωτοδίκης!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Προς οριστική απόλυση ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο 48χρονος έγκλειστος παιδόφιλος ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δικαστικός που υποχρέωνε ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τον 5χρονο γιο του ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ να ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δέχεται τις σεξουαλικές του ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ επιθυμίες…”

Παραμένει στο δικαστικό σώμα ο παιδόφιλος πρωτοδίκης! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Προς οριστική απόλυση ο 48χρονος έγκλειστος παιδόφιλος δικαστικός που υποχρέωνε τον 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες

Ο 48χρονος πρωτοδίκης Ε.Π., ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας επειδή υποχρέωνε τον 5χρονο γιο του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», θα ζητήσει από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναβληθεί η εκδίκαση της παραπομπής του σε οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα, μέχρι να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο οποίο έχει προσφύγει λόγω μη δίκαιης δίκης του.

Ο εν λόγω πρωτοδίκης διοικητικών δικαστηρίων, τον Φεβρουάριο του 2012 καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση». Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή το 2001, όταν η πρώην σύζυγός του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση για αποπλάνηση του ανήλικου παιδιού τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πρωτοδίκης δεν δίσταζε να υποχρεώνει το γιο του, όταν τον φιλοξενούσε σπίτι του, καθώς ήταν διαζευγμένος, να του ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντάς του πως αν δεν δεχόταν, δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται ότι ο πρωτοδίκης υποχρέωνε ακόμη και εκβιαστικά, με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.λπ., το 5χρονο παιδί του να δέχεται τις σεξουαλικές του ορέξεις.

Πρωτόδικα ο Ε.Π. είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 13 ετών, αλλά στο δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συγγενείς του εμφάνισαν συμπτώματα αδύνατης μνήμης, ξεχνώντας και ανακαλώντας περιγραφές της κακοποίησης που είχε δεχθεί το άτυχο ανήλικο παιδί.

Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, είχαν έρθει στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση του «πατέρα» πρωτοδίκη που άφησαν με το στόμα ανοικτό τους δικαστές του.

Μετά την καταδίκη του, ο παιδόφιλος δικαστής δεν το έβαλε κάτω. Ασκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο κατά της εφε ΤΕΙακής απόφασης που του επέβαλε την κάθειρξη 6 ετών και την 3ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Οι αρεοπαγίτες όμως το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2012 απέρριψαν την αναίρεσή του. Μετά την κατα δικαστική απόφαση ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης τον έθεσε σε αργία από 19.12.2011.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρουπακιώτης στις 11.7.2012 έσ ΤΕΙλε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ερώτημα, όπως λέγεται, για το αν πρέπει ο παιδεραστής να απολυθεί οριστικά ή όχι από το δικαστικό σώμα, λόγω της καταδίκης του για «αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».

Στο μεσοδιάστημα μέχρι να προσδιοριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσής του, ο πρωτοδίκης ζήτησε από τον Αρειο Πάγο την επανάληψη της ποινικής διαδικασίας στο Ανώτατο Ποινικό δικαστήριο. Ωστόσο, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημά του με την υπ’ αριθμ. 1161/2013 απόφασή τους.

Μετά την πρώτη καταδικαστική εφε ΤΕΙακή απόφαση όμως ο πρωτοδίκης συνέχιζε να είναι ελεύθερος και να ασκεί κανονικά τα δικαστικά του καθήκοντα, μέχρι που εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Και ασκούσε τα καθήκοντα του έως τότε, καθώς πρώτον, η έφεση που είχε ασκήσει κατά της εφετικής απόφασης είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και, δεύτερον, δεν μπορούσε να ξεκινήσει σε βάρος του κάποια πειθαρχική διαδικασία, αφού δεν υπήρχε οριστική καταδικαστική ποινική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της οριστικής απόλυσής του από το δικαστικό σώμα, ο πρωτοδίκης θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο οποίο έχει προσφύγει.

Στην προσφυγή του ενώπιον του ΕΔΔΑ ο πρωτοδίκης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την κρίση των ποινικών δικαστών και ζητά να εξεταστούν ως μάρτυρες τέσσερις συνάδελφοί του.

Εισηγητής της υπόθεσης αυτής στο ΣτΕ έχει οριστεί ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Εμμανουήλ Κουσιουρής, ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες– θα υποστηρίξει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση της αποπομπής ή όχι από το δικαστικό σώμα του επίμαχου πρωτοδίκη, αλλά αντίθετα θα τονίσει ότι είναι «επιβεβλημένη η περάτωση» της υπόθεσης αυτής για λόγους Δημοσίου συμφέροντος, που ανάγονται στην προάσπιση του κύρους της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, ο εν λόγω σύμβουλος Επικρατείας θα υπογραμμίσει ότι το ΕΔΔΑ δεν είναι αναθεωρητικό ή ακυρωτικό δικαστήριο και δεν έχει εξουσία να ακυρώσει ή να αναιρέσει την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον κ. Κουσιουρή, η προσφυγή του πρωτοδίκη στο ΕΔΔΑ δεν αποτελεί ένδικο μέσο και δεν επιδρά στο αμετάκλητο της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Oλα όσα γνωρίζουμε ήδη για το νέο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone

Στις 8 το βράδυ η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας

Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα– η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Μαζί με τα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο τεχνολογικό blog <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhoneinCanada φαίνεται το κουτί συσκευασίας του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα – μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.

Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πίσω πλευρά ενός πρότυπου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογραφικό αισθητήρα του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/Q3rwLUhGqq4?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

Σίγουρα ταχύτερος θα είναι ο επεξεργαστής του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. H ανανεωμένη

εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1

Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη

είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός

ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple

πιεζόμενη από τον ανταγωνισμό – δοκιμάζει πρωτότυπα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhones με οθόνη 6

ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η

μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε

ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.

Εκτος από τις γνωστές επιλογές σε λευκό και μαύρο, το <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.

Οσον

αφορά δε στο φτηνότερο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό

κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει

τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και

να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. Υπολογίζεται ότι το

«φτηνό» <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.

Τέλος,

το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της

Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο

προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και

σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες

κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/C-_ImY_Bcwg?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/334965/paramenei-sto-dikastiko-soma-o-paidofilos-protodikis/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *