Ελλάδα προεδρία υπουργός ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Κοινό μέτωπο από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα στα θέματα της ναυτιλίας

Ελλάδα προεδρία υπουργός ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Κοινό μέτωπο από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα στα θέματα της ναυτιλίας

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην δικηγοροι βολου εμβάθυνση δικηγοροσ οικογενειακο δικαιο ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ βολος ερωτηση σε δικηγορο της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας νομικός προπονητής – Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας….”

Κοινό μέτωπο από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα στα θέματα της ναυτιλίας ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας.

Στη χάραξη κοινής στρατηγικής στα θέματα της ναυτιλίας συμφώνησαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα εν όψει και της ελληνικής προεδρίας από τον Ιανουάριο του 2014.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας  και  Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε συνάντηση  σήμερα  με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Μητσόπουλο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μία  τριμερή συνάντηση, εν όψει της Ελληνικής Προεδρίας, μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και Μάλτας, ώστε να  διαμορφωθεί μια κοινή στρατηγική

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στη συνομολόγηση και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για θέματα έρευνας  και Διάσωσης. Παράλληλα, οι δύο Υπουργοί έδωσαν έμφαση στην επέκταση της συνεργασίας σε θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, της κοινής στάσης τους στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, καθώς και στις εν γένει αναπτυξιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στο χώρο της ναυτιλίας.

«Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, είναι η πρόκληση της Ελληνικής Προεδρίας και μέσα σε αυτήν θέλουμε να βρούμε κοινές γραμμές με την Κυπριακή Δημοκρατία, που, επίσης, είναι μια ισχυρή δύναμη στο ναυτιλιακό χώρο» δήλωσε ο  Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: 

«Έκανα δεκτή την πρόταση του συναδέλφου Υπουργού δικηγοροι για διαζυγια βολος πρόσκληση μιας τριμερούς συναντήσεως μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή στρατηγική στα θέματα της ναυτιλίας, ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας. Παράλληλα, βέβαια, συζητήσαμε για θέματα που έχουν να κάνουν με τη διμερή μας σχέση και συνεργασία, όπως το Μνημόνιο – το οποίο μας υποσχέθηκε ότι μόλις γυρίσει στην Κύπρο θα επεξεργαστεί και θα επικυρώσει για θέματα έρευνας  και Διάσωσης. Συζητήσαμε για την επέκταση της συνεργασίας μας στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη ναυτική εκπαίδευση,  γιατί φιλοξενούμε ήδη, ανά έτος, τριάντα σπουδαστές Κυπρίους στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και φέτος θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα να πάμε σε περισσότερους. Συζητήσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με την τακτική που ακολουθούμε στα πλαίσια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και, βέβαια, θέματα που αφορούν την επιτήρηση της θαλάσσιας ζώνης, αφού από την Κύπρο μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο έχει οργανώσει την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της. Το τελευταίο, άλλωστε, αποτελεί τον τομέα στον οποίο φιλοδοξούμε και εμείς να πάμε παρακάτω. Θα ήθελα να  μεταφέρω στον ελληνικό Τύπο κάτι το οποίο με εντυπωσίασε από αυτά που μου ανέφερε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαμε».

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Μητσόπουλος  τόνισε:

 « Ευχαριστούμε για τη βοήθεια η οποία παρέχεται σταθερά από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας προς νέους Κυπρίους οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Θεωρούμε ότι ο τομέας της Ναυτιλίας προσφέρει σήμερα χρήσιμες και δημιουργικές διεξόδους σε νέους ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν το μέλλον τους.  Από εκεί και πέρα συζητήσαμε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, έχοντας πάντα κατά νου πώς θα ενισχύσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελληνικής και της Κυπριακής ναυτιλίας, πώς θα διατηρήσουμε και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα των δύο νηολογίων, πώς Ελλάδα και Κύπρος,  που πιστεύω ότι θα πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά στον τομέα αυτό,  θα παραμείνουν οι κυρίαρχοι εμπορικοί στόλοι στη οικουμένη. Φιλοδοξία μας είναι να ολοκληρώσουμε,  επίσης,  την συνομολόγηση και υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας σε θέματα έρευνας και Διάσωσης κάτι το οποίο καθίσταται πιο επιτακτικό και λόγω ακριβώς του εντοπισμού σημαντικών κοιτασμάτων  υδρογονανθράκων, τόσο στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, συζητήσαμε την κοινή μας στάση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους Διεθνείς Ναυτιλιακούς Οργανισμούς, σε θέματα επιτήρησης θαλασσίων περιοχών, αντιμετώπισης λαθρομετανάστευσης, θέματα απασχόλησης και ενίσχυσης των αναπτυξιακών προοπτικών της Ελλάδας και της Κύπρου. Οφείλω να επισημάνω, βεβαίως,  το άριστο κλίμα συνεργασίας  το οποίο υπάρχει.  Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά θερμά για τη βοήθεια, για τη στήριξη και τη φιλοξενία και να ευχηθώ καλή δύναμη, κάθε καλό και στον Υπουργό και στους συνεργάτες του αλλά και στον Ελληνικό λαό».    

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/312172/koino-metopo-apo-ellada-kupro-kai-malta-sta-themata-tis-nautilias-/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *