ΕΟΠΥΥ τζίρο υπουργός ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Γ. Βρούτσης: Δε θα μπει φόρος στον τζίρο των επιχειρήσεων

ΕΟΠΥΥ τζίρο υπουργός ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Γ. Βρούτσης: Δε θα μπει φόρος στον τζίρο των επιχειρήσεων

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «Δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί το μέτρο της εισφοράς του τζίρου επί των επιχειρήσεων» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας……

Γ. Βρούτσης: Δε θα μπει φόρος στον τζίρο των επιχειρήσεων ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ θα καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα

«Δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί το μέτρο της εισφοράς του τζίρου επί των επιχειρήσεων» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως, δε, εξηγεί ο κ. Βρούτσης, «για το έλλειμμα των 150.000.000 ευρώ που θα δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό του 2013», από τη μη υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφθεί με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων (πχ διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης).

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά στην οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και, όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ισχύουν τα ακόλουθα:

• Ο στόχος των εσόδων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, επιτυγχάνεται με μικρή απόκλιση, με βάση στοιχεία του α΄ εξαμήνου του 2013.

• Η έκτακτη κρατική επιχορήγηση (χωρίς το ΕΚΑΣ) ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ. Η αρχική έκτακτη επιχορήγηση ήταν 800 εκατομμύρια ευρώ και αυξήθηκε τελικά κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Η διμερής χρηματοδότηση υπολογίζεται σε περίπου 256 εκατομμύρια ευρώ, επομένως συνολικά η κρατική συμμετοχή για το 2013 ανέρχεται σε 1,556 δισ. ευρώ.

• Η ετήσια για το 2013 δαπάνη για συντάξεις προϋπολογίζεται σε 3,1 δισ. ευρώ (χωρίς ΕΚΑΣ).

• Στον προϋπολογισμό του 2013 προβλέπεται ως έσοδο το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ, ως προερχόμενο από εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Από τα παραπάνω προκύπ ΤΕΙ ότι ο προϋπολογισμός του 2013 εκτιμάται ισοσκελισμένος, με την ύπαρξη των 150 εκατομμυρίων ευρώ από τον τζίρο των επιχειρήσεων. Επειδή το μέτρο αυτό δεν προβλέπεται τελικά να υλοποιηθεί, για το έλλειμμα των 150 εκατομμυρίων ευρώ, καταβάλλονται προσπάθειες να καλυφθεί με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων (πχ διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης).

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/588131/g-vroutsis-de-tha-bei-foros-ston-tziro-ton-epiheiriseon/

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *