ιδιωτικές ιδιωτικές Νομική ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Κινδυνεύει η περιουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης

ιδιωτικές ιδιωτικές Νομική ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Κινδυνεύει η περιουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Στον απόηχο του σαρωτικού κύματος της διαθεσιμότητας, στο προσκήνιο έρχεται και μία εξαιρετικά ανησυχητική παράμετρος που αφορά στην προστασία του ακαδημαϊκού ιδρύματος……

Κινδυνεύει η περιουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Καμπανάκι κινδύνου από τους εργαζόμενους

Στον απόηχο του σαρωτικού κύματος της διαθεσιμότητας, στο προσκήνιο έρχεται και μία εξαιρετικά ανησυχητική παράμετρος που αφορά στην προστασία του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Πέρα από τις επιπτώσεις στη λειτουργία του πανεπιστημίου αλλά και του εκπαιδευτικού του έργου που θα επιφέρει η διαθεσιμότητα των 49 διοικητικών του υπαλλήλων, επιπλα βολος οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλειά του και αυτό διότι αν εφαρμοστεί το πλάνο της διαθεσιμότητας, τότε το Πανεπιστήμιο θα μείνει χωρίς φύλακες.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που άνοιξε τον … ασκό του Αιόλου της διαθεσιμότητας, στη «μαύρη λίστα» εντάσσεται στο σύνολό της η ειδικότητα των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο να αφήνεται αφύλακτο με καταφανείς συνέπειες για την Ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Ρεθύμνου

Στις 23/9/2013 υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Δια κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 2384/24.9.13) σύμφωνα με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 49 διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Κρήτης. Συγκεκριμένα:

Καταργείται στο σύνολό της η ειδικότητα των Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων και 13 υπάλληλοι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο τίθενται αυτόματα σε διαθεσιμότητα. Το Πανεπιστήμιο αφήνεται αφύλακτο με καταφανείς συνέπειες για την Ασφάλεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας, ενώ το κενό προφανώς θα επιχειρήσουν να καλύψουν ιδιωτικές εταιρίες (Security), ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ οι οποίες είναι και οικονομικά ασύμφορες και εγκυμονούν στις μέρες που ζούμε και «άλλους» κινδύνους.

Η Βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Κρήτης, μια υπηρεσία με προβεβλημένο διεθνώς έργο, χάνει 4 Βιβλιοθηκονόμους, ενώ 11 ακόμα υπάλληλοί της θα ζήσουν το μαρτύριο της μοριοδότησης προς διαθεσιμότητα.

Με σαφή στόχο αποδυνάμωσης της οικονομικής αυτοδιαχείρισης του Ιδρύματος η συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργεί 20 θέσεις ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και Διοικητικού – Οικονομικού, πλήττοντας έτσι όλες τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, τις Γραμματείες των Ακαδημαϊκών Τμημάτων, καθώς και τον Ειδικό Λογαριασμό.

Τέλος, καταργούνται 12 θέσεις Τεχνικών, διαλύοντας στην ουσία και το Τμήμα Συντήρησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος. Οι προθέσεις είναι και εδώ προφανείς.

Ενάντια στις αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης που οδηγούν το Ίδρυμα σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας, οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο εντείνουν τον απεργιακό τους αγώνα με σειρά κινητοποιήσεων και καλούν σε έμπρακτη συμ παράσταση το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και κάθε πολίτη που θίγεται από τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης».

Πηγή: prismanews.gr

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/588028/kinduneuei-i-periousia-tou-panepistimiou-kritis-/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *