κάπνισμα αιθαλομίχλη κυκλοφορία ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ – Υγεία – Η ρύπανση… γεννά λιποβαρή βρέφη

κάπνισμα αιθαλομίχλη κυκλοφορία ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ – Υγεία – Η ρύπανση… γεννά λιποβαρή βρέφη

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΚ Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Η ρύπανση… γεννά λιποβαρή βρέφη ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αημαντικό ποσοστό των γεννήσεων βρεφών με πολύ χαμηλό σωματικό βάρος και αναπνευστικά προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν μειωνόταν η ατμοσφαιρική ρύπανση, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ σύμφωνα με μια νέα πολυεθνική μελέτη στην οποία συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εντούτοις, παρά την ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορούμε να λάβουμε μέτρα προστασίας για τα έμβρυα χωρίς να αλλάξουμε πόλη.

Τα ευρήματά της που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «The Lancet R ESPiratory Medicine» υποδηλώνουν ότι κάθε μείωση της συγκέντρωσης των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων (διαμέτρου 2,5 μικρομέτρων ή μικρότερης) κατά 10 μg/m3, θα μείωνε κατά 22% τον αριθμό των γεννήσεων βρεφών με χαμηλό σωματικό βάρος (λιποβαρών).

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν η δρ Μαρί Πέντερσεν και οι συνεργάτες της από το Κέντρο Ερευνας Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας στη Βαρκελώνη, «η γέννηση ενός μωρού με χαμηλό σωματικό βάρος σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας και με χρόνια προβλήματα υγείας αργότερα.

»Τα πιο συνήθη συμπτώματα είναι ο συριγμός και το άσθμα κατά την παιδική ηλικία, καθώς και η μειωμένη πνευμονική λειτουργία στην ενήλικη ζωή».

Τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα ή χαμηλότερη (σε συντομογραφία ΡΜ 2,5) καταλήγουν στον ατμοσφαιρικό αέρα από διάφορες πηγές, όπως οι ρύποι των οχημάτων, και έχουν συσχετισθεί με τα νοσήματα της καρδιάς και των πνευμόνων, τον καρκίνο και τον πρόωρο θάνατο.

Όπως σπεύδουν να διευκρινίσουν οι Έλληνες επιστήμονες, «τα καύσιμα για τα τζάκια και η αιθαλομίχλη που δημιουργούν συνεισφέρουν και αυξάνουν τις πιθανότητες να γεννηθούν λιποβαρή βρέφη».

Μάλιστα, «σε συνδυασμό με την αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων και το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για τη γέννηση ενός απογόνου με σημαντικά προβλήματα υγείας», σημειώνει ο καθηγητής και πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου.

Και μιλώντας στα «ΝΕΑ», διευκρινίζει: «Είναι πολύ σημαντικό να μειώνουμε τους ρύπους μέσα στο σπίτι, ειδικά εάν ζούμε σε μεγάλη πόλη. Κι αυτό διότι ο καπνός του τσιγάρου μέσα σε ένα δωμάτιο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας και αθροίζεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, ΕΠΙΠΛΟ επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την υγεία του απογόνου».

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τη μελέτη τους, την οποία περιγράφουν ως μία από τις μεγαλύτερες του είδους, συλλέγοντας από 12 ευρωπαϊκές χώρες στοιχεία από περισσότερες από 74.000 γεννήσεις την περίοδο 1994-2011.

Οπως διαπίστωσαν, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ κάθε αύξηση της συγκέντρωσης των ΡΜ2,5 κατά 5 μg/m3 αυξάνει κατά 18% τον κίνδυνο να γεννηθούν λιποβαρή βρέφη.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα αυτά ο δρ Πάτρικ Ο’Μπράιεν, εκπρόσωπος του βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (RCOG), ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ δήλωσε ότι παρέχουν νέες ενδείξεις για τις δυνητικές συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία.

Ωσπου να μειωθεί όμως – αυτό προϋποθέ ΤΕΙ πρωτοβουλίες σε εθνικό κυβερνητικό επίπεδο –, καλό είναι οι έγκυοι να έχουν στον νου τους παράγοντες που οι ίδιες μπορούν να ελέγξουν, όπως να μην καπνίζουν, να προσέχουν την αρτηριακή πίεσή τους και να αποφεύγουν το αλκοόλ.

«Ολοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην απόκτηση βρέφους με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης – και ίσως περισσότερο απ’ ό,τι η ρύπανση», τόνισε.

Ευρωπαϊκό καμπανάκι

Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να σαρώνει την ευρώπη και να βλάπ ΤΕΙ την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής περιβάλλοντος (EEA).

Δύο από τις «σημαντικότερες απειλές» είναι τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια και το όζον, ενώ αντιθέτως έχουν μειωθεί σημαντικά οι εκπομπές άλλων ρύπων όπως του διοξειδίου του θείου, του μολύβδου και του μονοξειδίου του άνθρακα.

Η έκθεση, που τιτλοφορείται «Air Quality in Europe 2013», αποκαλύπ ΤΕΙ ότι ποσοστό έως 96% του αστικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) εκτίθεται σε συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από τα συνιστώμενα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας (ΠΟΥ). Και το 98% εκτίθεται σε συγκεντρώσεις όζοντος υψηλότερες από τα όρια που έχει θέσει ο ΠΟΥ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΕΑ Χανς Μπρούινιντς δήλωσε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν κάνει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες για να μειώσουν τα εμφανή σημάδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τις πόλεις να μην καλύπτονται πλέον συχνά από τα μαύρα σύννεφα των ρύπων.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η ρύπανση δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά αντιθέτως παραμένει υπαρκτή, προκαλώντας βλάβες στην υγεία και στα οικοσυστήματα.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο υγεία

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271502&catID=19
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *