κατασκευή κατασκευή κατασκευή ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Η άγνωστη «Επιχείρηση Munchkin» των Ναζί

κατασκευή κατασκευή κατασκευή ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Η άγνωστη «Επιχείρηση Munchkin» των Ναζί

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Μια ακόμη απόδειξη του παραλογισμού που γνώρισε ο κόσμος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν και η «Επιχείρηση Munchkin» που διεξήγαγαν οι Ναζί……

Η άγνωστη «Επιχείρηση Munchkin» των Ναζί ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Μεγαλόσωμα κουνέλια εκτρέφονταν δίπλα σε εξαθλιωμένους των στρατοπέδων συγκέντρωσης

Μια ακόμη απόδειξη του παραλογισμού που γνώρισε ο κόσμος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν και η «Επιχείρηση Munchkin» που διεξήγαγαν οι Ναζί.

Η «πατρότητα» του προγράμματος ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές φιγούρες του Γ’ Ράιχ, το Χάινριχ Χίμλερ. Επρόκειτο ουσιαστικό για ένα πρόγραμμα εκτροφής μεγαλόσωμων κουνελιών Αγκύρας. Αυτό από μόνο του δεν φαντάζει σκληρό. Μόνο που τα ζώα εκτρέφονταν σε ένα από τους πιο φρικτούς χώρους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα: δικηγοροι ακινητων βολος τα κουνέλια μεγάλωναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δίπλα σε εξαθλιωμένους φυλακισμένους που ζούσαν σε απάνθρωπες συνθήκες στο Νταχάου αλλά και σε πλήθος άλλων στρατοπέδων, νομικός καθοδηγητής τα ζώα έμεναν σε ευρύχωρους και θερμαινόμενους χώρους. Επιπλέον, κάθε μέρα ταΐζονταν με φρέσκα λαχανικά τα οποία καλλιεργούσαν οι φυλακισμένοι.

Ο λόγος πίσω από την εκτροφή των κουνελιών Αγκύρας, κληρονομικα δικηγοροι ήταν η παροχή επαρκών ποσοτήτων γούνας για την κατασκευή επενδεδυμένων παλτών των πιλότων της Luftwaffe, Law Mentoring αλλά και άλλων ρούχων και αξεσουάρ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Παρέμβαση της εισαγγελέως ΑΠ για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να ερευνηθούν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα, δηλαδή ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητας δημοσιεύματος, δικηγοροσ επιχειρησεων βολος στο οποίο αναφέρονταν ότι το κατασκευής πέντε σωφρονιστικών καταστημάτων ήταν διπλάσιο σε σχέση με άλλη πανομοιότυπη φυλακή, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ειδικότερα, η έρευνα την οποία η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτα Φάκου, νομικό χειρισμό αφορά στο κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, δικηγοροι κληρονομικου δικαιου βολος Δομοκό, Σέρρες, εμπορικο δικαιο δικηγοροι βολος Γρεβενά, Δράμα και Χανιά.

Με την παραγγελία της, η κ. Κουτζαμάνη ζητά να ερευνηθούν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα, δηλαδή ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δημοσίευμα οι πέντε νέες φυλακές κόστισαν περί τα 30-31 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μια, ενώ η έκτη στοίχισε μόλις 16 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή έδειξε ενδιαφέρον ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε το σχετικό δημοσίευμα στην κ. Κουτζαμάνη.

Τέλος, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην κυρία Φάκου και τη διενέργειας δεύτερης έρευνας, δικηγοροσ ειδικοσ σε ιατρικο δικαιο βολος προκειμένου να εξακριβωθεί το πως διέρρευσε στον Τύπο το συμπληρωματικό πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του μούρου χρήματος, που αφορούσε την έρευνα για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Ξεκινούν τα έργα κατασκευής νέου σταθμού διοδίων στη Φθιώτιδα

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν έξι μήνες – Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων

Αρχίζουν αύριο, Πέμπτη, οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμη σταθμού διοδίων, αυτή τη φορά στον ανισόπεδο κόμβο Γλύφας Φθιώτιδας, που αναμένεται να διαρκέσουν έξι μήνες.

Λόγω των εργασιών, δικηγοροι θεσσαλονικη από αύριο θα τεθούν σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε η κοινοπραξία «Αυτο κινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε», που έχει αναλάβει το έργο.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Την Πέμπτη 12/09/2013 ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων στον Α/Κ Γλύφας. Για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στους βόρειους κλάδους του Α/Κ Γλύφας, ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ βολος δηλαδή:

– στον κλάδο εξόδου από τον αυτο κινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αθήνα, και

– στον κλάδο εισόδου στον αυτο κινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τα οχήματα από Γλύφα/ Πελασγία που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτο κινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να ακολουθούν την παρακάτω εναλλακτική διαδρομή:

– Από τον Α/Κ Γλύφας μέσω αρχικά της ανατολικής και στη συνέχεια της δυτικής παράπλευρης οδού του αυτο κινητόδρομου προς τον Α/Κ Αγ. Θεοδώρων, απ’ όπου θα εισέρχονται στον αυτο κινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Τα οχήματα που κινούνται στην κατεύθυνση προς Αθήνα με προορισμό Γλύφα / Πελασγία, θα πρέπει να ακολουθούν την παρακάτω εναλλακτική διαδρομή:

– Πριν τον Α/Κ Γλύφας, θα εξέρχονται στον Α/Κ Αγ. Θεοδώρων και στη συνέχεια μέσω αρχικά του δυτικού και στη συνέχεια του ανατολικού παράδρομου θα κινούνται προς τον Α/Κ Γλύφας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Αυτο κινητόδρομος Αιγαίου στο τηλέφωνο 2410 741440 καθώς και στην ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr.

Πηγή: www.lamiastar.gr

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/588057/i-agnosti-epiheirisi-munchkin-ton-nazi/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *