κοινωνία πληροφορίες γυναίκες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Θα «πιαστείτε» στο Αγκίστρι…!

κοινωνία πληροφορίες γυναίκες ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Θα «πιαστείτε» στο Αγκίστρι…!

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η κατά τον Όμηρο «στολισμένη κεφαλή» του Αργοσαρωνικού αποτέλεσε μαζί με……

Θα «πιαστείτε» στο Αγκίστρι…! ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά

Η κατά τον Όμηρο «στολισμένη κεφαλή» του Αργοσαρωνικού αποτέλεσε μαζί με την Αίγινα και τα γύρω νησιά το Βασίλειο της Αίγινας του μυθικού Βασιλιά Αιακού. Είχε την ονομασία Κεκρυφάλεια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ (στολισμένη κεφαλή) και εμφανίζεται ως σύμμαχος της Αίγινας στον Τρωικό Πόλεμο.

Σε όλη την δυτική ακτή του νησιού και λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκονται βυθισμένα διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα ενώ όσα εντοπίζονται στο Μεγαλοχώρι και στο Πνευματικό κέντρο φανερώνουν ότι το νησί πρωτοκατοικήθηκε τουλάχιστον από τον 5ο π.Χ. αιώνα από Πελοποννήσιους, που ήρθαν στο νησί.

Κατά καιρούς, στην νεότερη ιστορία του (γύρω στον 14ο αιώνα μ.Χ.) το Αγκίστρι δέχτηκε πολλούς αποίκους από τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου. Αυτοί ήταν κυρίως Αρβανίτες. Ως αποτέλεσμα παρατηρείται ακόμη και στις μέρες μας το φαινόμενο μερικές ηλικιωμένες γυναίκες να φορούν φούστες διακοσμημένες με σιρίτια, κίτρινα μαντήλια και να μιλούν Αρβανίτικα.

Το Αγκίστρι αργότερα αποτέλεσε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ενώ στο τέλος του 17ου αιώνα οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το νησί, λόγω των συχνών επιδρομών των πειρατών.

Το 1821 το νησί κατοικήθηκε και πάλι από μικρό πληθυσμό ατόμων και 14 χρόνια μετά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το 1835, δημιουργήθηκε με Βασιλικό Διάταγμα η Κοινότητα του Αγκιστρίου.

Κατά την απογραφή που έγινε τότε, αναφέρθηκαν 248 κάτοικοι.

Μέχρι το 1940 ο πληθυσμός του νησιού παρέμενε λιγοστός. Άρχισε να αυξάνεται στην πορεία των χρόνων και σήμερα αριθμεί πάνω από 1.000 κατοίκους. Το καλοκαίρι ο αριθμός των επισκεπτών στο νησί ανεβάζει το νούμερο αυτό κοντά στις 5.000.

Η συγκοινωνία του νησιού μέχρι το 1960 γινόταν με καΐκια προερχόμενα από την Αίγινα ενώ την ίδια χρονιά το Αγκίστρι συνδέθηκε απ’ ευθείας με τον Πειραιά και το 1973 ηλεκτροδοτήθηκε.

Μια ανάσα μακριά…

Το Αγκίστρι από μόνο του αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο του Αργοσαρωνικού.

Μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και 5 λεπτά από την Αίγινα βρίσκεται ο μικρός καταπράσινος παράδεισος του Αργοσαρωνικού, με φιλόξενους ανθρώπους και με κατα γάλανα νερά.

Οι παραλίες του θα σας προσφέρουν ένα καταφύγιο γαλήνης μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στους οικισμούς και τις παραλίες του νησιού με το τουριστικό τρενάκι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σε μια πραγματικά μαγευτική διαδρομή.

πληροφορίες σχετικά με διαμονή, φαγητό, συγκοινωνίες, διασκέδαση και αξιοθέατα στον επίσημο δικτυακό τόπο του νησιού: agistri.com.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μια μαγική βραδιά με την Χάρις Αλεξίου

Ταξίδεψε το κοινό με την φωνή και τη μουσική της

Η Χάρις Αλεξίου εμφανίστηκε στο θέατρο «Βράχων» Μελίνα Μερκούρη του δήμου Βύρωνα, το βράδυ της Δευτέρας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια μάγεψε για ακόμη μια φορά το κοινό με την φωνή και τα τραγούδια της και εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Επόμενη στάση στην περιοδεία της θα είναι ο Πειραιάς και το Βεάκειο Θέατρο ενώ  θα δώσει και τρεις συναυλίας στην Κύπρο. Τη χθεσινή βραδιά άνοιξε το συγκρότημα «Nouveau Sextet» που ακολουθεί όλο το καλοκαίρι πιστά την Χάρις Αλεξίου.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.newsbeast.gr/travel/arthro/1732/tha-niasteite-sto-agistri/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *