Κρίση Κρίση Κρίση ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Συσκευή στη μάχη κατά της ημικρανίας

Κρίση Κρίση Κρίση ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Συσκευή στη μάχη κατά της ημικρανίας

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση στην πρώτη συσκευή, που προσφέρει ανακούφιση από την αύρα……

Συσκευή στη μάχη κατά της ημικρανίας ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Το μηχάνημα απελευθερώνει έναν παλμό μαγνητικής ενέργειας

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση στην πρώτη συσκευή, Πλάκες Καρύστου που προσφέρει ανακούφιση από την αύρα, τις διαταραχές δηλαδή που εκδηλώνονται πριν την κρίση της ημικρανίας. Στο 1/3 των περιπτώσεων, πριν την κρίση, παρουσιάζεται η αύρα, που χαρακτηρίζεται από αλλαγές στην αντίληψη του φωτός (π.χ. «μυγάκια», πλακεσ καρυστου «αστράκια»), πετρες μυϊκή αδυναμία στα άκρα και αλλαγές της διάθεσης (π.χ. μελαγχολία).

Η συσκευή αυτή που ονομάζεται Cerena Transcranial Magnetic Stimulator, θα συνταγογραφείται, ανακοίνωσε ο FDA. Οι ασθενείς χρησιμοποιούν και τα δυο τους χέρια για να κρατήσουν τη συσκευή πίσω από το κεφάλι τους και πατάνε ένα κουμπί, προκειμένου η συσκευή να απελευθερώσει έναν παλμό μαγνητικής ενέργειας. Ο παλμός ενεργοποιεί τον ινιακό φλοιό του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ή και να εξαλείφεται η ημικρανία.

«Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανίες και η νέα αυτή συσκευή αποτελεί μια νέα επιλογή θεραπείας για ορισμένους από αυτούς», λέει ο Christy Foreman από τον FDA.

«Η έγκριση του Οργανισμού βασίζεται σε μια δοκιμή, στην οποία συμμετείχαν 211 ασθενείς που υπέφεραν από έντονες ημικρανίες που ξεκινούσαν με αύρα. 113 από τους ασθενείς προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις ημικρανίες τους καθώς η κρίση ήταν εν εξελίξει και ήταν η μαρ τυρία αυτής της ομάδας ασθενών που οδήγησε στην έγκριση της νέας συσκευής», πλακεσ καρυστου σύμφωνα με τον FDA.

Περισσότεροι από 38% των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν τη συσκευή είπαν ότι δυο ώρες αργότερα δεν αισθάνονταν πόνο, Πλάκες Καρύστου σε αντίθεση με το 17% των ασθενών που δεν χρησιμοποίησαν τη συσκευή.

24 ώρες μετά την έναρξη της ημικρανίας, σχεδόν το 34% όσων χρησιμοποίησαν τη συσκευή δήλωσαν ότι δεν ένιωθαν πόνο, σε αντίθεση με το 10% όσων δεν είχαν κάνει χρήση της συσκευής.

Οι παρενέργειες από τη χρήση της συσκευής ήταν σπάνιες, σύμφωνα με τον FDA και συμπεριλάμβαναν «μεμονωμένες αναφορές για ιγμορίτιδα και ιλίγγους».

Η νέα συσκευή εγκρίθηκε για χρήση μόνο από άτομα άνω των 18 ετών, Σκεπή ενώ απαγορεύεται η χρήση της από ανθρώπους με επιληψία ή οικογενειακό ιστορικό επιληπτικών κρίσεων, από άτομα με μεταλλικά εμφυτεύματα στο κεφάλι ή στο πάνω μέρος του σώματος ή ανθρώπους π.χ. με ΒΗΜΑτοδότη», τονίζει ο FDA.

Πηγή: vita.gr

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ένας μισθός για τα σχολικά είδη

Μέχρι και κοντά στο ύψος του …κατώτατου μισθού μπορεί να φτάσει το κόστος των σχολικών ειδών για ένα παιδί, πετρες καρυστου αν οι γονείς επιλέξουν ν’ αγοράσουν τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), κατόπιν τιμοληψιών που διενήργησε στην αγορά, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη.

Αντίθετα, αν οι γονείς επιλέξουν φθηνότερα προϊόντα, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί εντυπωσιακά λιγότερο.

Αναλυτικότερα, με βάση τις τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, το κόστος για την αγορά των σχολικών, για ένα παιδί, κυμαίνεται από 18,19 έως …505,59 ευρώ στο δημοτικό και από 21,16 έως 548,75 ευρώ στο γυμνάσιο – λύκειο.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί η διαφορά τιμών ανά κατηγορία προϊόντων (ακριβά-φθηνά) μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 2.679,49% για το Δημοτικό και στο 2.493,34% για το Γυμνάσιο – Λύκειο.

Παράλληλα, τα ακριβά και εξεζητημένα σχολικά, πετρεσ καρυστου με τα οποία οι γονείς θεωρούν ότι το παιδί τους θα προβληθεί θετικά, ενδέχεται να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσουν ακόμη και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης για τον μαθητή. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.

Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών, το ΚΕΠΚΑ δεν έλαβε υπόψη τις ακραία υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά, οι οποίες ωστόσο αξίζει να αναφερθούν: πλακεσ καρυστου ένα μολύβι 14,94 ευρώ, ένα στυλό 65,01, ένας διαβήτης 45,20 ευρώ, πετρεσ ένα ντοσιέ 23,90, ξυλομπογιές 41,20 ευρώ, πλακεσ καρυστου κασετίνα 39 ευρώ, τσάντα νηπιαγωγείου 108 και τσάντα δημοτικού 190 ευρώ.

“Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στις χαμηλές τιμές. Πρέπει να περιοριστεί η ζήτηση των εξεζητημένων και πανάκριβων σχολικών. Σε μια περίοδο κρίσης, δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχεται), γιατί θέλουμε π.χ. η τσάντα του παιδιού μας να έχει τον ήρωα της φετινής κινηματογραφικής επιτυχίας”, καταλήγει.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/621770/suskeui-sti-mahi-kata-tis-imikranias/

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *