κυβέρνηση μισθολόγιο Αθήνα ΜΕΙΚ ΑΠ Καυτή ατζέντα με τρόικα για μισθούς και ασφαλιστικό

κυβέρνηση μισθολόγιο Αθήνα ΜΕΙΚ ΑΠ Καυτή ατζέντα με τρόικα για μισθούς και ασφαλιστικό

παρακολουθηση κινητου – https://detectiv.gr/ATHENS-000024-PARAKOLOUTHISI-KINITOY.html. ΜΕΙΚ ΑΠ Στον πλέον κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εξελίσσονται οι συζητήσεις που ξεκινούν αύριο μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών μας και της ελληνικής κυβέρνησης, με δεδομένη τη διαφορά που υπάρχει σε ένα κολοσσιαίο θέμα, που δεν είναι…

Καυτή ατζέντα με τρόικα για μισθούς και ασφαλιστικό ΜΕΙΚ ΑΠ Λουκέτο και απολύσεις στην ΕΛΒΟ και τα ΕΑΣ

Στον πλέον κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εξελίσσονται οι συζητήσεις που ξεκινούν αύριο μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών μας και της ελληνικής κυβέρνησης, με δεδομένη τη διαφορά που υπάρχει σε ένα κολοσσιαίο θέμα, που δεν είναι άλλο από το ύψος του δημοσιονομικού κενού για την επόμενη χρονιά.

Οι διαβουλεύσεις, που αρχίζουν μέσα σε ένα «ψυχροπολεμικό κλίμα», δεν αφορούν τόσο τη δόση του 1,1 δισ. ευρώ ή τα προαπαιτούμενά της, αλλά την επόμενη χρονιά.

Η κυβέρνηση στέλνει τα μηνύματά της προς τους εταίρους και δανειστές μας, παρακολουθηση κινητου με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «δεν είμαστε σε πόλεμο, αλλά σε διαπραγμάτευση» και τον υπουργό Οικονομικών να συνιστά σε όλες τις πλευρές «ρεαλισμό, ευελιξία και επικράτηση του κοινού νου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας «Έθνος», παρακολουθηση κινητου σήμερα ο κ. Σαμαράς θα απευθυνθεί και στο εσωτερικό της χώρας και δη στα μέλη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, παρακολουθηση κινητου τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από το μνημονιακή εποχή και ως εκ τούτου απαιτείται σοβαρότητα και ψυχραιμία προκειμένου να μην τιναχθούν στον αέρα οι θυσίες των τελευταίων ετών.

Η τρόικα από την πλευρά της εμφανίζεται αποφασισμένη να τηρήσει σκληρή γραμμή σε θέματα όπως το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών, η πλήρης εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, παρακολουθηση κινητου οι απολύσεις. κ.ά. αλλά, σημειώνει η Εφημερίδα, υπάρχει διάθεση συμβιβασμού για το ύψος του δημοσιονομικού κενού.

Τα θέματα που «χωρίζουν» αυτή τη στιγμή την τρόικα από την κυβέρνηση είναι:

– Δημοσιονομικό κενό 2014. Η Αθήνα έχει τη θέση πως δεν υπάρχει αυτή την ώρα δημοσιονομικό κενό και πως θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί και να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά και τον Απρίλιο να μελετηθούν τα δεδομένα και να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

-Ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο Βρούτση είναι έτοιμο και περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θα εξοικονομήσουν 500 εκατ. ευρώ.

– Ενιαίο μισθολόγιο. Η κυβέρνηση θα διαβεβαιώσει ότι θα γίνει αμέσως η πλήρης εφαρμογή του και πως θα ελεγχθούν όσοι διοικητές ΔΕΚΟ δεν τήρησαν το νόμο.

– Αμυντικές βιομηχανίες. Η κυβέρνηση φαίνεται να υπαναχωρεί από τις αρχικές θέσεις της και να προβάλει ως τελευταία γραμμή άμυνας τη διατήρηση μόνο ενός εργοστασίου των ΕΑΣ, παρακολουθηση κινητου αυτό της παρ αγωγής φυσιγγιών.

– Απολύσεις. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να επαναφέρουν την ελληνική θέση να προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό απολύσεων εκείνοι που θα φύγουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και όσοι συμβασιούχοι χάσουν στη δικαστική διαμάχη τους με το Δημόσιο. Στο Μαξίμου ετοιμάζουν και «σχέδιο Β» με τους 1.200 που υπολείπονται να προέρχονται από τις αναπτυξιακές εταιρείες των δήμων.

– Φορολογία ακινήτων. «Πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση η συμφωνία για έσοδα 2,9 δισ. ευρώ, εξαιτίας των αντιδράσεων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την Πέμπτη των συναδέλφων τους της ΝΔ.

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, παρακολουθηση κινητου δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, παρακολουθηση κινητου στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, παρακολουθηση κινητου αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, παρακολουθηση κινητου πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΜΕΙΚ ΑΠ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, παρακολουθηση κινητου αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/603617/kauti-atzeda-me-troika-gia-misthous-kai-asfalistiko/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *