κυβέρνηση νομοσχεδίου ελληνική ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τη «μαύρη επέτειο»

κυβέρνηση νομοσχεδίου ελληνική ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τη «μαύρη επέτειο»

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Υπό τη σκιά της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την αναγγελία της υπαγωγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και σε αναμονή……

Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Συζήτηση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση των συνταξιοδοτικών διατάξεων

Υπό τη σκιά της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την αναγγελία της υπ αγωγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και σε αναμονή του πολυνομοσχεδίου της προσεχούς Πέμπτης, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση των συνταξιοδοτικών διατάξεων. Το νομοσχέδιο στηρίζεται επί της αρχής από τα κόμματα της συμπολίτευσης, αν και αναμένεται η αντιπολίτευση να υπερψηφίσει επιμέρους άρθρα, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ καθώς και τροπολογίες, κατά τις προσεχείς συνεδριάσεις.

Βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου, αποτελεί η προκαταβολή του 50% της μηνιαίας σύνταξης σε όσους δημόσιους υπαλλήλους αποχωρούν από το Δημόσιο, για όσους μήνες χρειαστούν μέχρι την οριστική της έκδοση (υπάλληλοι με αναπηρία ή έχοντες τέκνα με αναπηρία, λαμβάνουν το 60% της σύνταξης ως μηνιαία προκαταβολή). Πλέον της ρύθμισης αυτής, ο εισηγητής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ανέδειξε ως θετική τη διάταξη για την αξιοποίηση των αδρανών λογαριασμών των τραπεζών, οι οποίοι θα διατεθούν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την αλλαγή στην φορολόγηση των απασχολούμενων συνταξιούχων, στους οποίους πλέον, «περικόπτεται το ποσό της κύριας σύνταξης (ή των κύριων συντάξεων) που υπερβαίνει τα 1980 ευρώ, αντί τα 990 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα – κάτι που σημαίνει πως καμία σύνταξη στρατιωτικών δεν θα περικόπτεται, όταν αυτοί αυτοαπασχολούνται».

«Η πρωτοβουλία κινείται πέραν των συμφωνηθέντων με τους εταίρους. Θεωρούσα πως η στήριξή της απ’ όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου θα έστελνε προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος, το σωστό μήνυμα» ανέφερε ο κος Σταϊκούρας.

Το νομοσχέδιο, «αγοράζει χρόνο και ρευστότητα σε βάρος όσων έχουν εξωθηθεί σε συνταξιοδότηση» ανέφερε ο Δ. Γάκης του ΣΥΡΙΖΑ, μη καταβάλλοντας το σύνολο της μηνιαίας σύνταξης ως προκαταβολή, μέχρι την έκδοσή της. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης επεσήμαναν πως δεν αναφέρεται ο διαχειριστής του λογαριασμού στον οποίον θα υπαχθούν οι αδρανείς καταθέσεις των τραπεζών, ούτε οι «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» στις οποίες αυτός θα απευθύνεται – με τον αγορητή του ΚΚΕ, Δ. Λαμπρούλη να προβλέπει με βάση τον κατατεθειμένο προϋπολογισμό, πως σε αντίθεση με τις εξαγγελίες, οι πόροι αυτοί θα διατεθούν στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους.

Ενδιαφέρον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρουσίασε και η αντιπαράθεση για τη διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτες να διενεργούν δημοσιονομικούς ελέγχους – μια διάταξη που συνάντησε την αντίθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αλλά και παρατηρήσεις εκ μέρους του Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ), ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να προβλέψει τη συμμετοχή υπαλλήλου των υπηρεσιών Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για να καλυφθεί το έλλειμμα συνταγματικότητας το οποίο και ο ίδιος αναγνώρισε. Θετική υπήρξε η ανταπόκριση του παριστάμενου αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σταϊκούρα, που δεσμεύθηκε να φέρει σχετική διόρθωση.

Κατά τα άλλα, η επέ ΤΕΙος της συμπλήρωσης τριών ετών από την εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου περί υπ αγωγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, έδωσε την αφορμή για σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και ελάσσονα αντιπαράθεση στα κόμματα της συγ κυβέρνησης.

«Σήμερα είναι μια μαύρη επέ ΤΕΙος, όταν ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υποθήκευση της χώρας στα συμφέροντα της ευρώπης και του ΔΝΤ. Ήταν δυστύχημα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως αφετηρία ένα διαμάντι της Δωδεκανήσου και η παρουσία του εκεί αμαύρωσε το ακριτικό Καστελόριζο» παρατήρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκης, ενώ ο Π. Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ), έκανε λόγο για «αποφράδα ημέρα».

«Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» απάντησε αργότερα ο Πάρις Κουκουλόπουλος. «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σηκώσαμε το βάρος της προσπάθειας, για να έχει η χώρα ασφαλείς τράπεζες, για να έχει διαγραφεί το 63% του χρέους ως αποτέλεσμα αποφάσεων που παίρναμε μόνοι μας επί 2,5 χρόνια, για να μειωθεί δραματικά το έλλειμμα με το οποίο πορευόμασταν τόσα χρόνια. Σήμερα είμαστε κοντά στο να πάμε σε πρωτογενή πλεονάσματα. Ό,τι επιτύχαμε στο έλλειμμα του 2012, οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και της αποδεκατισμένης σήμερα, κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ».

«Δημιουργείται η προσδοκία, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΣ πως στο τέλος της χρονιάς, αρχίζει η αντίστροφη πορεία για την ελληνική οικονομία» ανέφερε από πλευράς ΝΔ, ο Αντώνης Μπέζας. «Η καλύτερη όμως στιγμή για να αλλάξεις τα προγράμματα, είναι όταν αρχίζεις να έχεις θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό δεν χρειάζονται επικοινωνιακοί τακτικισμοί, όπως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Η κυβέρνηση το διαπραγματεύεται με κάθε τρόπο» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΚ ΒΟΛΟΣ του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ – ΕΠΙΠΛΟ ΣΙΑΡΡΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ ΣΙΑΡΡΑΣ πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Oλα όσα γνωρίζουμε ήδη για το νέο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone

Στις 8 το βράδυ η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας

Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα– η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Μαζί με τα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο τεχνολογικό blog <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhoneinCanada φαίνεται το κουτί συσκευασίας του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα – μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.

Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πίσω πλευρά ενός πρότυπου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογραφικό αισθητήρα του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/Q3rwLUhGqq4?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

Σίγουρα ταχύτερος θα είναι ο επεξεργαστής του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. H ανανεωμένη

εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1

Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη

είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός

ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple

πιεζόμενη από τον ανταγωνισμό – δοκιμάζει πρωτότυπα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhones με οθόνη 6

ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η

μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε

ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.

Εκτος από τις γνωστές επιλογές σε λευκό και μαύρο, το <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.

Οσον

αφορά δε στο φτηνότερο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό

κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει

τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και

να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. Υπολογίζεται ότι το

«φτηνό» <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.

Τέλος,

το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της

Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο

προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και

σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες

κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/C-_ImY_Bcwg?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/523138/adiparathesi-sti-vouli-me-aformi-ti-mauri-epeteio/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *