κυβέρνηση Ουάσινγκτον Μέρκελ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ «Φρένο» στις υποκλοπές της NSA από τον Ομπάμα;

κυβέρνηση Ουάσινγκτον Μέρκελ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ «Φρένο» στις υποκλοπές της NSA από τον Ομπάμα;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ δικηγοροι εργατολογοι βολος ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδέχεται να απαγορεύσει τη συλλογή στοιχείων από ηγέτες που θεωρούνται σύμμαχοι της Αμερικής, καταλογοσ δικηγορων βολος μεταδίδει το Reuters, ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ κληρονομικο δικηγοροι για τραπεζικα θεματα βολος δικαιο δικηγοροι σε μία προσπάθεια δικηγοροι που ασχολουνται με ΝΟΜΙΚΟΣ κτηματολογιο να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αποκαταστήσει εμπορικο δικαιο δικηγοροι δικηγορο τις δικηγοροσ ακινητων σχέσεις εμπιστοσύνης με την Ευρώπη…”

«Φρένο» στις υποκλοπές της NSA από τον Ομπάμα; ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδέχεται να απαγορεύσει τη συλλογή στοιχείων από ηγέτες που θεωρούνται σύμμαχοι της Αμερικής, μεταδίδει το Reuters, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την ευρώπη

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά και να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και ευρώπης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενδέχεται να απαγορεύσει το έργο του “Μεγάλου Αδερφού” της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) που αφορά ηγέτες χωρών που θεωρούνται σύμμαχοι της Ουάσινγκτον.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση μετά την αποκάλυψη ΜΜΕ ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας παρακολουθούσε όλο τον πλανήτη – εκτός από τους πολίτες και ηγέτες χωρών, όπως  την Ανγκελα Μέρκελ – θα παρέμβει στο έργο της NSA καλώντας την να βάλει φρένο στη συλλογή στοιχείων από ηγέτες που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τείνει χείρα φιλίας στη Γηραιά Ηπειρο. Η ευρώπη έχει στήσει στον… τοίχο τον Ομπάμα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, για το οποίο ο ίδιος δηλώνει ότι έχει… «μεσάνυχτα».

Η απαγόρευση συλλογής πληροφοριών που αφορούν ηγέτες κρατών που έχουν φιλικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον ρχεται στο πλαίσιο μιας γενικότερη αναθεώρησης του προγράμματος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της NSA, όπως αποκαλύπ ΤΕΙ κυβερνητικός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

 

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ στη φυλακή, το κόμμα του στη Βουλή!

Η νικήτρια κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ ετοιμάζεται να σχηματίσει Συνασπισμό με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου

Δύο χρόνια μετά το μακελειό που συγκλόνισε την Νορβηγία και ολόκληρο τον κόσμο με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό Αντερς Μπρέβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια, η ακροδεξιά αναμένεται να ανέβει στην κυβέρνηση.

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν εχθές Δευτέρα, από τις οποίες αναδείχθηκε νικήτρια η κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ με το Συντηρητικό κόμμα, η «Σιδηρά Ερνα» ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, και του οποίου μέλος ήταν και ο Μπρέιβικ.

Όπως έδειχναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις η Σόλμπεργκ αναμενόταν να εκτοπίσει τους Εργατικούς του Γιενς Στόλτενμπεργκ, μετά την παραδοχή ήττας του οποίου η « Μέρκελ του Βορρά», όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν, δήλωσε πως η νίκη της είναι «ιστορική για τα κόμματα της κεντροδεξιάς».

Την ώρα που ο νορβηγικός λαός φαίνεται πως τιμώρησε τον κεντροαριστερό Στόλτενμπεργκ κατηγορώντας τον πως δεν επένδυσε τα έσοδα της χώρας από το πετρέλαιο ώστε να ενισχύσει την οικονομία της Νορβηγίας, η Σόλμπεργκ, χαμογελαστή και πιο προσιτή από ό,τι στο παρελθόν, υποσχόταν φοροαπαλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις.

Βέβαια, παρά τα χαμόγελα αν τελικά προχωρήσει σε Συνασπισμό με το κόμμα της Προόδου, μπορεί να αποτρέψει άλλους πιθανούς συμμάχους της, όπως Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι βλέπουν με σκεπτικισμό αυτή τη συγκατοίκηση.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πλέον το κόμμα της Προόδου της Σιβ Γιένσεν ακολουθεί την πολιτική που ακολουθούν τα υπόλοιπα κεντροδεξιά κόμματα σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Το κόμμα της Προόδου δεν έχει καμία σχέση με όσα έκανε ο Μπρέιβικ. Είναι άσχετο θέμα. Κανένας Νορβηγός με ελάχιστη νοημοσύνη δε συνδέει τον Μπρέιβικ με το κόμμα σήμερα», δήλωσε ο Κέτιλ Κόλσρουντ της συντηρητικής Εφημερίδας Aftenposten.

Ωστόσο, οι επιζώντες του μακελειού στο νησί Ουτόγια δεν έχουν την ίδια άποψη.

«Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι το κόμμα της Προόδου μπορεί να αναλάβει εξουσία. Κάποια από τα πιο σημαντικά στελέχη του ακολουθούν ακόμα σκληρή ρητορική κατά της μετανάστευσης. Αυτού του είδους η ρητορική θα οδηγήσει σε ακόμα πιο εχθρικό κλίμα», δήλωσε ο 29χρονος επιζών Βέγκαρντ Γκρόσλι Βενεσλαντ.

Από την πλευρά της η Γιένσεν υποστηρίζει πως το κόμμα της είναι «φιλελεύθερο» και απορρίπ ΤΕΙ την ετικέτα του «λαϊκισμού». Παρόλα αυτά ίσως οι θέσεις της απομακρύνουν τους συμμάχους της Σόλμπεργκ και αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας

Συνασπισμό μοναχά με την Γιένσεν.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.protothema.gr/world/article/323472/freno-sto-ergo-tis-nsa-apo-ton-obama/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *