Κυπριακής Αγκυρα Αθήνα ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Κύπρος: Καμιά ανησυχία για το Κυπριακό

Κυπριακής Αγκυρα Αθήνα ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Κύπρος: Καμιά ανησυχία για το Κυπριακό

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Καμιά ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ανησυχία δεν προκύπτει από τη συμφωνία για επαφές των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με Άγκυρα και Αθήνα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ καθότι εκπροσωπούν τις δύο αναγνωρισμένες από το Σύνταγμα κοινότητες στην Κύπρο και ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ μόνον αυτές, ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ δήλωσε σήμερα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ ο Κύπριος αναπληρωτής…”

Κύπρος: Καμιά ανησυχία για το Κυπριακό ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

Καμιά ανησυχία δεν προκύπ ΤΕΙ από τη συμφωνία για επαφές των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με Άγκυρα και Αθήνα, καθότι εκπροσωπούν τις δύο αναγνωρισμένες από το Σύνταγμα κοινότητες στην Κύπρο και μόνον αυτές, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Καμιά ανησυχία δεν προκύπ ΤΕΙ από τη συμφωνία για επαφές των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με Άγκυρα και Αθήνα, καθότι εκπροσωπούν τις δύο αναγνωρισμένες από το Σύνταγμα κοινότητες στην Κύπρο και μόνον αυτές, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος. 

Σε γραπτή δήλωσή του για την ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, με σαφήνεια, ξεκάθαρο και πειστικό λόγο απευθύνθηκε χθες στη διεθνή κοινότητα για τις προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό και μίλησε για το στρατηγικό ρόλο της Κύπρου στις αλλαγές που συντελούνται στην περιοχή μας.

«Οι καλόπιστοι αναγνώρισαν ότι χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μια ομιλία και είχε μια παρουσία στα Ηνωμένα Εθνη, ανάλογες ενός ηγέτη που αξίζει στο κυπριακό κράτος» είπε ο εκπρόσωπος. 

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε με πειστικό τρόπο γιατί η πρόταση του για επιστροφή της Αμμοχώστου μπορεί να αποτελέσει το ηλεκτροσόκ που χρειάζεται η νέα διαδικασία, ώστε να έχει και προοπτικές επιτυχίας και να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα για κάτι τέτοιο. Επίσης, εξήγησε και ξεκαθάρισε ότι η βάση της λύσης θα πρέπει να εδράζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος.

Διευκρίνισε ότι «καμιά ανησυχία δεν προκύπ ΤΕΙ από τη συμφωνία για επαφές των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με Αγκυρα και Αθήνα, καθότι εκπροσωπούν τις δύο αναγνωρισμένες από το Σύνταγμα κοινότητες στην Κύπρο και μόνον αυτές».

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί ένα ποσό στους Δήμους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/314435/kupros-kamia-anisuhia-gia-to-kupriako/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *