μέλλον Κρίση πλανήτη ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Με τα λεφτά της απόλυσης έκανε το γύρο του κόσμου!

μέλλον Κρίση πλανήτη ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Με τα λεφτά της απόλυσης έκανε το γύρο του κόσμου!

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ επικαιρότητα και τα ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ τελευταία ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ νέα της Ελλάδας και του Κόσμου απο το ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ Nooz.gr. ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ Οικονομία, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο.”

Με τα λεφτά της απόλυσης έκανε το γύρο του κόσμου!

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

Απολύθηκε μετά από οχτώ χρόνια στην ίδια δουλειά, όμως δεν άφησε να τον πάρει από κάτω… Αν και άνεργος σκέφτηκε να κάνει ένα ταξίδι για να ηρεμήσει και να «γεμίσει τις μπαταρίες του». Έκανε το γύρo του κόσμου σε 365 ημέρες και δε σταμάτησε εκεί.

Ο 36χρονος Νίκος Μαυρικάκης από το Λασίθι είναι η ζωντανή απόδειξη της αισιοδοξίας, η απάντηση στη «μαυρίλα» της εποχής, ένας άνθρωπος – παράδειγμα προς μίμηση.

Για την ακρίβεια ο νεαρός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να μην έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες όπως ο Φιλέας Φογκ, έκανε όμως πολλά περισσότερα. Επισκέφθηκε 35 χώρες σε διάστημα 15 μηνών και τριών εβδομάδων και ήρθε στο Ηράκλειο για το γάμο ενός πολύ καλού του φίλου.

Η απόλυση και ο γύρος του κόσμου

«Απολύθηκα τον Ιανουάριο του 2012 από την εταιρεία στην Αθήνα όπου εργαζόμουν για οχτώ χρόνια. Οι περικοπές που γίνονταν, λόγω της οικονομικής κρίσης, έπιασαν κι εμένα» λέει στην «Π» ο 36χρονος.

Χωρίς να μας αποκαλύψει το ποσό της Αποζημίωσης που πήρε, αποφάσισε με τα χρήματα αυτά να κάνει ένα μακρινό ταξίδι. Προορισμός του ήταν η Ινδία, όπου και έμεινε δυόμισι μήνες. Η αναχώρηση από την Αθήνα για την Ινδία έγινε στις 25 Φεβρουαρίου του 2012.

Ο 36χρονος έζησε, όπως τονίζει, ένα πολιτισμικό σοκ με το που πάτησε το πόδι του εκεί. «Χρειάστηκαν 10 ημέρες για να συνέλθω από τις εικόνες που έβλεπα και να μπω στο κλίμα της χώρας. Η Ινδία για μένα είναι ένας άλλος πλανήτης» σχολιάζει.

Φυσικά, το διάστημα των δυόμισι μηνών δεν έμεινε μονάχα στο Δελχί, αλλά επισκέφθηκε όσα περισσότερα μέρη μπορούσε, διασχίζοντας τη χώρα από Βορρά προς νότο.

Ο κατάλογος των… χωρών

Από την Ινδία ο 36χρονος Νίκος μαγεύτηκε, δεν έμεινε όμως εκεί. Ήθελε να δει κι άλλα μέρη, να επισκεφθεί κι άλλες χώρες, να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη, έθιμα, παραδόσεις. Μετά την Ινδία, επόμενος σταθμός του ήταν η Μαλαισία, όπου πάρεμεινε οχτώ ημέρες.

Ακολούθησε το Λάος, στη συνέχεια με λεωφορεία και τρένα πήγε στο Βιετνάμ, από εκεί στην Καμπότζη, μετά στην Ταϊλάνδη. Από την Ταϊλάνδη πέταξε για την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και αφού έμεινε αρκετές ημέρες εκεί, αποφάσισε να επισκεφθεί και την Αυστραλία!

Το ταξίδι του συνεχίστηκε φυσικά με επόμενο προορισμό τη Νέα Ζηλανδία κι από εκεί πήγε Αμερική και συγκεκριμένα στη Χαβάη. Από τη Χαβάη πέταξε για το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και μετά σειρά είχε η Λατινική Αμερική και το Περού. Οδικώς κατευθύνθηκε για τη Βολιβία, μετά τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και επέστρεψε και πάλι πίσω Αργεντινή.

Η Παραγουάη ήταν η επόμενη χώρα και ο τελευταίος σταθμός του στην αμερικανική ήπειρο ήταν η Βραζιλία. Από τη χώρα της σάμπας πέταξε για ευρώπη και συγκεκριμένα για τη Γερμανία. Από εκεί ταξίδεψε για τη Ρήγα της Λεττονίας, επέστρεψε στη Γερμανία και μετά πίσω στην Αθήνα.

Το ταξίδι αυτό διήρκεσε ακριβώς 365 ημέρες, αφού η αναχώρηση έγινε στις 25/2/2012 και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη στις 24/2/2013.

Δεύτερος γύρος

Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, δεν έμεινε για πολύ καιρό… ήσυχος. «Έμπαινε σιγά- σιγά το καλοκαίρι και ήθελα να πάω κάπου» αναφέρει. Έτσι λοιπόν αναχώρησε και πάλι με πρώτο προορισμό αυτή τη φορά τη Φινλανδία.

Ακολούθησε η Εσθονία, μετά η Λεττονία, η Λιθουανία, πίσω και πάλι στη Λεττονία κι από εκεί πήγε Ρωσία με το τρένο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Ουκρανία, τη Μολδαβία, επέστρεψε πάλι στην Ουκρανία και πέρασε στην Πολωνία. Από εκεί πέταξε για Γεωργία, πήγε οδικώς Αρμενία, πίσω πάλι στη Γεωργία, ενώ σειρά είχε η Τουρκία και το Ισραήλ.

Από το Ισραήλ οδικώς πήγε στην Ιορ Δανία, επέστρεψε στο Ισραήλ και πριν λίγες ημέρες ήρθε στο Ηράκλειο για το γάμο ενός φίλου του. Το ταξίδι αυτό διήρκεσε 3 μήνες και 3 εβδομάδες.

Το κόστος

Ο 36χρονος προγραμματιστής στα ταξίδια του αυτά ήταν μόνος. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι μέλος σε διαδικτυακή σελίδα για το «couch surfing», φιλοξενείται δηλαδή από άτομα σε όλο τον κόσμο, τα οποία επίσης ίσως και να φιλοξενήσει στο μέλλον στο σπίτι του.

Όταν τον ρωτήσαμε για το κόστος αυτών των μοναδικών εμπειριών μας είπε ότι δεν το έχει υπολογίσει με ακρίβεια.

«Δεν είναι πολλά τα χρήματα. Περίπου 10 χιλιάδες ευρώ δαπάνησα, μπορεί και λιγότερα. Με ρωτούν πολλοί, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια. Βέβαια, προσπαθούσα κι έβρισκα οικονομικά μέρη για να μείνω, όταν δεν ήμουν φιλοξενούμενος. Έμενα σε hostels, επέλεγα φθηνά μέρη για να φάω, ενώ όταν με φιλοξενούσαν μαγείρευα. Ακριβοί προορισμοί ήταν η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Αμερική. Θυμάμαι ότι στην Αυστραλία δεν πήγα έξω για φαγητό, γιατί ήταν πολύ ακριβά. Σχετικά με τα εισιτήρια, έψαχνα τις πρόσφορες».

Στο ερώτημα εάν κινδύνευσε σε κάποιον προορισμό του, μας απάντησε: «Όχι δεν κινδύνευσα, γιατί πιστεύω ότι εάν δεν προκαλείς, εάν δεν φοράς ακριβά ρούχα, εάν δεν έχεις τιμαλφή κ.ο.κ., δεν γίνεσαι στόχος. Μονάχα στην Αυστραλία μου επιτέθηκε ένας μεθυσμένος επειδή δεν του έδινα σημασία, αλλά τον απέφυγα».

Αναφερόμενος στα περίεργα που του έτυχαν στα ταξίδια του αυτά, μας μίλησε για μια κλοπή ενός ποδηλάτου που είχε στο Βιετνάμ, αλλά και στις δυσκολίες με τις πτήσεις προς κάποιες χώρες. Ζητήματα κυρίως γραφειοκρατικά. Στα ευτράπελα συγκαταλέγονται και οι πολλές ώρες που παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, όπου οι υπεύθυνοι ασφαλείας βλέποντας τις γεμάτες από σφραγίδες σελίδες του διαβατηρίου του, τον… ανέκριναν.

«Με ρωτούσαν γιατί πήγα στην Ιορ Δανία, την Ινδονησία κ.ο.κ. Εάν έχω σχέσεις με μουσουλμάνους και άλλες ερωτήσεις.

Πρόκειται για τη χώρα με τα περισσότερα μέτρα ασφαλείας που έχω ποτέ συναντήσει» σχολιάζει. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, μοναδική ήταν και η εμπειρία που έζησε όταν έκανε εκδρομή με καμήλες και κοιμήθηκε στα σύνορα της Ινδίας με το Πακιστάν.

Πηγή: Patris.gr, του Θάνου Περβολαράκη

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.nooz.gr/greece/me-ta-lefta-tis-apolusis-ekane-to-giro-tou-kosmou
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *