μέτρα Νέα Υόρκη Ρωσία ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ξεκινούν οι επιθεωρήσεις για τη χημικά όπλα της Συρίας

μέτρα Νέα Υόρκη Ρωσία ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ξεκινούν οι επιθεωρήσεις για τη χημικά όπλα της Συρίας

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Οι επιθεωρήσεις στη Συρία για το χημικό οπλοστάσιό της πρέπει να αρχίσουν το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη, τονίζεται στο κείμενο……

Ξεκινούν οι επιθεωρήσεις για τη χημικά όπλα της Συρίας ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Όλες οι εγκαταστάσεις πρέπει να επιθεωρηθούν μέσα σε 30 ημέρες

Οι επιθεωρήσεις στη Συρία για το χημικό οπλοστάσιό της πρέπει να αρχίσουν το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη, τονίζεται στο κείμενο του σχεδίου απόφασης του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW, OIAC), ο οποίος συνεδριάζει απόψε για να το εγκρίνει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι επιθεωρητές θα πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ύποπτες εγκαταστάσεις που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο τον οποίο παρέδωσε στις 19 Σεπ Τεμβρίου η Συρία, αναφέρεται στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφασίζει ότι η γραμματεία οφείλει να αρχίσει τις επιθεωρήσεις στη Συρία το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από την 1η Οκτωβρίου», προστίθεται.

Όλες οι εγκαταστάσεις οι οποίες αναφέρονται στον επίσημο κατάλογο του χημικού οπλοστασίου που παραδόθηκε από τη Συρία στον OPCW, πρέπει να επιθεωρηθούν μέσα σε «30 ημέρες το αργότερο μετά την υιοθέτηση αυτής της απόφασης», που αναμένεται απόψε, καθώς το Εκτελεστικό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει στη Χάγη στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας).

«Οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση επισημαίνεται από ένα κράτος-μέρος ότι ενέχεται στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, πρέπει να επιθεωρείται το συντομότερο δυνατόν», προστίθεται στο σχέδιο απόφασης.

Ωστόσο στο εν λόγω σχέδιο αναφέρεται πως ο γενικός διευθυντής του OPCW Αχμέτ Ουζουμτσού, μπορεί να αποφασίσει πως τέτοιου είδους υποδείξεις είναι «αδικαιολόγητες» και ότι συγκρούσεις που συνδέονται μ’ αυτές τις υποδείξεις μπορούν να επιλύονται μέσω «διαβουλεύσεων και συνεργασίας».

Αν η Συρία δεν σεβαστεί το σχέδιο, το οποίο προβλέπει την πλήρη καταστροφή του χημικού οπλοστασίου στα μέσα του 2014, ο OPCW θα μπορεί «να φέρει το πρόβλημα απ’ ευθείας στη Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

O OPCW πρόκειται να δώσει το πράσινο φως για την εφαρμογή του σχεδίου που εκπονήθηκε στις 14 Σεπ Τεμβρίου στη Γενεύη από τους Ρώσους και τους Αμερικανούς πριν πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ μια ψηφοφορία για το σχέδιο απόφασης που συμφωνήθηκε στη διάρκεια της νύκτας (της Πέμπτης προς την Παρασκευή) ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Το κείμενο αυτό, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ το οποίο πλαισιώνει την καταστροφή των χημικών όπλων του Μπασάρ αλ Άσαντ, προβλέπει για το Συμβούλιο Ασφαλείας τη δυνατότητα να αποφασίσει κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος Άσαντ, αν το σχέδιο χημικού αφοπλισμού δεν γίνει σεβαστό.

Εντούτοις στο κείμενο δεν διευκρινίζεται ποια είναι τα ενδεχόμενα μέτρα ούτε επιβάλλονται αυτόματες κυρώσεις. Σε περίπτωση παραβίασης των δεσμεύσεων, θα χρειαστεί μια δεύτερη απόφαση, γεγονός που δίνει στη Μόσχα, σύμμαχο της Δαμασκού, τη δυνατότητα να την μπλοκάρει.

Η συνεδρίαση του OPCW είχε αναβληθεί επανειλημμένα, καθώς οι 41 χώρες μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου χρειάσθηκαν επιπλέον χρόνο για να συμφωνήσουν πάνω στο κείμενο.

Οι υπουργοί των πέντε μεγάλων δυνάμεων ( ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Ρωσία) πρόκειται να συναντηθούν απόψε στις 20:00 (τοπική ώρα, αύριο Σάββατο 03:00 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον μεσολαβητή του στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/588180/xekinoun-oi-epitheoriseis-gia-ti-himika-opla-tis-surias-/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *