ΝΑΤΟ ντοκιμαντέρ Aids ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αφιερώματα για τον Νέλσον Μαντέλα στη Nova

ΝΑΤΟ ντοκιμαντέρ Aids ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αφιερώματα για τον Νέλσον Μαντέλα στη Nova

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Με αφορμή το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, όλα τα ειδησεογραφικά κανάλια της Nova διαφοροποιούν το πρόγραμμα τους και προβάλλουν έκτακτα αφιερώματα……

Αφιερώματα για τον Νέλσον Μαντέλα στη Nova ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ντοκιμαντέρ, αλλά και έκτακτες εκπομπές στα ειδησεογραφικά Κανάλια

Με αφορμή το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, όλα τα ειδησεογραφικά Κανάλια της Nova διαφοροποιούν το πρόγραμμα τους και προβάλλουν έκτακτα αφιερώματα, ενώ μια σειρά από ντοκιμαντέρ θα μεταδώσουν τα Κανάλια National Geographic Channel, History, Discovery Channel και MTV. Η απώλεια του ανθρώπου που το 1994 έγινε ο πρώτος μαύρος, δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, βύθισε στο πένθος τη χώρα του, αλλά και ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που θαύμαζαν την όλη πορεία του.

Σ’ ένα συγκινητικό αφιέρωμα διάρκειας μιας ώρας με τίτλο «Μαντέλα: Η ζωή και το έργο του», το National Geographic Channel παρουσιάζει αξιομνημόνευτες στιγμές της ζωής αυτής της δυναμικής και ισχυρής προσωπικότητας, από τη στιγμή της φυλάκισης μέχρι και την ανακήρυξή του ως προέδρου της Νοτίου Αφρικής. Το ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα στις 7/12 (16:00), ενώ θα ακολουθήσει επανάληψη του στις 8/12 (12:00), 9/12 (18:00), ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ 10/12 (17:00) και 13/12 (19:00).

To History προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Νότια Αφρική: Η μεγάλη αλλαγή». Προσωπικές μαρ τυρίες παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών, διασημοτήτων και δημοσιογράφων προκαλούν τη σκέψη των συνδρομητών της Nova, φωτίζοντας το θαύμα της Νότιας Αφρικής, ή αλλιώς το συναρπαστικό ταξίδι μιας χώρας από το απαρτχάιντ στη Δημοκρατία. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 6/12 (22:00), 7/12 (20:00), καθώς επίσης και στις 8/12 (19:00 & 23:00).

Η πραγματική ιστορία του Νέλσον Μαντέλα, του άνδρα που θυσίασε την ελευθερία, την οικογένεια και τη ζωή του για την ελευθερία του λαού του, παρουσιάζεται επίσης από το Discovery Channel, στις 7/12 (14:30) και 8/12 (09:10). Στο ντοκιμαντέρ «Ο αληθινός Νέλσον Μαντέλα», οι συνδρομητές της Nova θα παρακολουθήσουν τους πιο στενούς του φίλους να μιλούν για τις μεγάλες αποφάσεις που καθόρισαν τη ζωή του.

Το ντοκιμαντέρ «Συναντώντας τον Μαντέλα» στο MTV (6/12, 22:00 & 8/12, 21:00) εστιάζει στις ιστορίες νέων ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα, οι οποίοι ταξίδεψαν για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Νέλσον Μαντέλα τις προσωπικές μάχες τους: Έναν αγώνα κατά του AIDS για τον Χένρι από Ουγκάντα, ένας αγώνας για τη Δημοκρατία στη Βιρμανία για τον Μιν-Σιν, αλλά και μια αποφασιστικότητα να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης για τους Γκάϊ και Τζουμάνα που προέρχονται από κάθε πλευρά της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ σχολίασε ότι: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

Μια μαγική βραδιά με την Χάρις Αλεξίου

Ταξίδεψε το κοινό με την φωνή και τη μουσική της

Η Χάρις Αλεξίου εμφανίστηκε στο θέατρο «Βράχων» Μελίνα Μερκούρη του δήμου Βύρωνα, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια μάγεψε για ακόμη μια φορά το κοινό με την φωνή και τα τραγούδια της και εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα.

Επόμενη στάση στην περιοδεία της θα είναι ο Πειραιάς και το Βεάκειο Θέατρο ενώ  θα δώσει και τρεις συναυλίας στην Κύπρο. Τη χθεσινή βραδιά άνοιξε το συγκρότημα «Nouveau Sextet» που ακολουθεί όλο το καλοκαίρι πιστά την Χάρις Αλεξίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/media/arthro/618118/afieromata-gia-ton-nelson-madela-sti-nova/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *