ομόλογα 2015 Ελλάδα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πέντε ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε η Moody’s

ομόλογα 2015 Ελλάδα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πέντε ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε η Moody’s

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Στην αναβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε, όπως αναμενόταν, ο οίκος Moodys, όπως αναμενόταν μετά την αναβάθμιση……

Πέντε ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε η Moody’s ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Τις αξιολογεί με Caa1 από Caa2 προηγουμένως

Στην αναβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε, όπως αναμενόταν, ο οίκος Moody’s, όπως αναμενόταν μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες πριν από λίγες μέρες.

Αναλυτικότερα, ο οίκος Moody’s αναβάθμισε από “Caa2” σε “Caa1” την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής τράπεζας, της τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ επιπλέον αναβάθμισε το outlook της αξιολόγησης της Eurobank από αρνητικό σε θετικό και το outlook της αξιολόγησης της Attica Bank από αρνητικό σε σταθερό.

Όπως αναφέρει στη σχετική του έκθεση ο οίκος Moody’s, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στις αποφάσεις αυτές αντανακλώνται τα εξής στοιχεία:

1. Η αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μετά την ανακεφαλαιοποίηση από το ΤΧΣ και ιδιώτες επενδυτές τον Ιούνιο.

2. Η μείωση στη διαμόρφωση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων και η εκτίμηση του Moody’s ότι ο όγκος τους θα φτάσει στο μέγιστο σημείο του στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015.

3. Η συνολική βελτίωση στα πιστωτικά προφίλ των τραπεζών, με τα ομόλογα του EFSF που εν μέρει ισοσταθμίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν από την έκθεση σε ξένες αγορές.

4. Η βελτίωση των προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας, αν και η εξάρτηση από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ

Με τους τρεις «σωματοφύλακες», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Αlpha Bank, η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν  την Alpha Βank, την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.

To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,

έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για

να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ με τους επενδυτές να

προεξοφλούν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Reuters: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/618035/pede-ellinikes-trapezes-anavathmise-i-moodys/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *