ΟΤΕ πληροφορίες Πάνος Παναγιωτόπουλος ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Με έξωση απειλείται σε «ηλικία» 100 ετών το Κρατίκο Ωδείο Θεσσαλονίκης

ΟΤΕ πληροφορίες Πάνος Παναγιωτόπουλος ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Με έξωση απειλείται σε «ηλικία» 100 ετών το Κρατίκο Ωδείο Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνής ΕΠΙΠΛΟ επιχειρηματικός ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ όμιλος διεκδικεί το ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ κτίριο ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ιδιοκτησίας ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ ΙΚΑ έναντι υψηλότατου ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΚ τιμήματος

…”

Με έξωση απειλείται σε «ηλικία» 100 ετών το Κρατίκο Ωδείο Θεσσαλονίκης ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνής επιχειρηματικός όμιλος διεκδικεί το κτίριο ιδιοκτησίας ΙΚΑ έναντι υψηλότατου τιμήματος

Αντιμέτωπο με το φάσμα της έξωσης βρίσκεται για άλλη μια φορά το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εορτασμών του για τη συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας, καθώς ήλθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι διεθνής επιχειρηματικός όμιλος διεκδικεί το κτίριο ιδιοκτησίας ΙΚΑ έναντι υψηλότατου τιμήματος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ακολουθήσει τα όσα συνέβησαν δύο μήνες νωρίτερα όταν χρειάστηκε η παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να μην εκτελεστεί η έξωση, που είχε προκύψει από τη διαφωνία των δύο μερών για το ύψος του ενοικίου.

Η διευθύντρια του Ωδείου, Λόλα Τότσιου, είχε τότε ενημέρωσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ακολούθησαν επαφές με τη διοίκηση του ΙΚΑ και ενέργειες για την αναστολή της έξωσης, παρενέβη προσωπικά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης με πρόταση σύμφωνα με την οποία ο δήμος θα αναλάβει με δαπάνες του την ανακαίνιση του κτιρίου και το ποσό θα αφαιρεθεί από το μίσθωμα που τελικά θα ορισθεί.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα βγουν στον δρόμο εργαζόμενοι» είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιούλιο.

«Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα δοθεί εντολή να εκτελεστεί η έξωση», δήλωνε έκτοτε η υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Β. Τριανταφυλλίδη επικαλούμενη την ανάγκη χρηστής διαχείρισης της περιουσίας του ιδρύματος

Έκτοτε δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη και καμία επίσημη συμφωνία και πράξη που να δεσμεύει τον ιδιοκτήτη στο να μη προχωρήσει στην έξωση και αξιοποίηση της ιδιοκτησίας του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι: 

-Την ερχόμενη Τετάρτη 25 Σεπ Τεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα γα τους 430 σπουδαστές του.

-Την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις θέσεις των 70 περίπου νέων σπουδαστών του.

-Οι 80 και πλέον καθηγητές (η πλειονότητα εξ αυτών έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου) είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Μάιο καθώς καθυστέρησε η δόση της επιχορήγησης).

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ – ΕΠΙΠΛΟ ΣΙΑΡΡΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ ΣΙΑΡΡΑΣ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/312155/me-exosi-apeileitai-se-ilikia-100-eton-to-kratiko-odeio-thessalonikis/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *