ΟΤΕ υπουργός αντίθεσή ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πρόοδο στις ισραηλινοπαλαιστινιακές διαπραγματεύσεις βλέπει ο Κέρι

ΟΤΕ υπουργός αντίθεσή ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πρόοδο στις ισραηλινοπαλαιστινιακές διαπραγματεύσεις βλέπει ο Κέρι

ΔΙΑΖΥΓΙΟ «Πρόοδος στις ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» δήλωσε πως έχει επιτευχθεί ο υπουργός Εξωτερικών……

Πρόοδο στις ισραηλινοπαλαιστινιακές διαπραγματεύσεις βλέπει ο Κέρι ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ παρουσίασε «ορισμένες ιδέες» για την Ασφάλεια του εβραϊκού Κράτους

«Πρόοδος στις ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» δήλωσε πως έχει επιτευχθεί ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών της Αμερικής Τζον Κέρι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς επίσης και ότι παρουσίασε στην ισραηλινή κυβέρνηση ορισμένες ιδέες για την βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας με βάση την όποια μελλοντική συμφωνία.

«Γνωρίζαμε πάντοτε ότι αυτός είναι ένας δύσκολος, περίπλοκος δρόμος… Πιστεύω ότι κάνουμε κάποια πρόοδο», είπε ο Κέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες της ισραηλινής κυβέρνησης ότι η παράδοση στους Παλαιστίνιους κατεχόμενων εδαφών ώστε να αποτελέσουν τμήμα ενός μελλοντικού παλαιστινιακού Κράτους μπορεί να καταστήσει το Ισραήλ ευάλωτο σε επιθέσεις, ο Κέρι είπε ότι εξέθεσε στον Νετανιάχου «ορισμένες σκέψεις σχετικά με αυτή τη συγκεκριμένη πρόκληση για την Ασφάλεια» του εβραϊκού Κράτους, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ακόμη, ο Κέρι είπε ότι παρείχε διαβεβαιώσεις στον Νετανιάχου πως ο πυρήνας των κυρώσεων που επιβάλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν παραμένει σε ισχύ, παρά την προσωρινή συμφωνία της Τεχεράνης με τις διεθνείς δυνάμεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Το καθεστώς των θεμελιώδους σημασίας κυρώσεων σε ό,τι αφορά την πετρελαϊκή βιομηχανία και τις τράπεζες (σ.σ. του Ιράν) παραμένει σε ισχύ. Δεν έχει αλλάξει. Και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εφαρμογή του διαμέσου του υπουργείου Οικονομικών και των αρμόδιων υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολι ΤΕΙών», διευκρίνισε ο Κέρι.

Νωρίτερα ο Νετανιάχου είπε στον Κέρι πως «πρέπει να γίνουν βήματα για να προληφθεί η περαιτέρω αποδυνάμωση των κυρώσεων», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ οι οποίες αμβλύνθηκαν αφού το Ιράν κατέληξε σε συμφωνία με τις διεθνείς δυνάμεις στη Γενεύη τον περασμένο μήνα, για την οποία το Ισραήλ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του.

Ο Κέρι είπε ακόμη, μιλώντας παρόντος του ισραηλινού Πρωθυπουργού, ότι διαβεβαίωσε τον Νετανιάχου, πως «η Ασφάλεια του Ισραήλ είναι η σημαντικότερη προτεραιότητά μας» στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν και επανέλαβε τη «δέσμευσή μας» σε αυτή.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/617296/proodo-stis-israilinopalaistiniakes-diapragmateuseis-vlepei-o-keri/
ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *