Πάρο πληροφορίες μέτρα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Οι πιο διάσημοι πύργοι με ρολόι στον κόσμο

Πάρο πληροφορίες μέτρα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Οι πιο διάσημοι πύργοι με ρολόι στον κόσμο

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Έχετε σκεφτεί πόσες φορές, χάνοντας τον προσανατολισμό σας σε κάποιο ταξίδι, βρήκατε τη σωστή διαδρομή με τη βοήθεια ενός ψηλού πύργου……

Οι πιο διάσημοι πύργοι με ρολόι στον κόσμο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Οι πύργοι αυτοί χτίστηκαν σε σημεία σημαντικών ιστορικών γεγονότων

Έχετε σκεφτεί πόσες φορές, χάνοντας τον προσανατολισμό σας σε κάποιο ταξίδι, βρήκατε τη σωστή διαδρομή με τη βοήθεια ενός ψηλού πύργου με ρολόι;

Όλες οι πληροφορίες που μεταφέρονται από ένα ρολόι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο χρόνος, η τοποθεσία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο προγραμματισμός, εξηγούν το ότι αυτοί οι πύργοι χτίστηκαν σε σημεία σημαντικών ιστορικών γεγονότων ή ως μέρος των ΤΕΙχών μιας πόλης ή ακόμα ως μέρος της διακόσμησης ενός πολυσύχναστου μέρους όπως είναι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Με την πάροδο του χρόνου τα περισσότερα από αυτά τα ρολόγια έχουν κερδίσει έναν ακόμα σημαντικό ρόλο, αντιπροσωπεύουν την ίδια την πόλη στην οποία έχουν χτιστεί. Ποιοι είναι οι πιο γνωστοί πύργοι με ρολόι στον κόσμο;

Big Ben, Λονδίνο

Το «Big Ben» ήταν αρχικά ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιήθηκε για την τεράστια καμπάνα που βρίσκεται μέσα στον πύργο. Σήμερα αυτό το παρατσούκλι χρησιμοποιείται για την καμπάνα, το ρολόι και τον πύργο ύψους 315 μέτρων.το φημισμένο αξιοθέατο μετονομάστηκε Elizabeth Tower το 2012 ως ένδειξη τιμής για τον εορτασμό του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο πύργος από πέτρα και γρανίτη πήρε την τελική του μορφή το1859 με την προσθήκη του ρολογιού.

Sultan Abdul Samad Building Clock Tower, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Αυτό το κτιριακό συγκρότημα και ο πύργος με το ρολόι ολοκληρώθηκαν το 1897 από την βρετανική κυβερνητική αποικία και αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πλατείας Merdeka. Το μαυριτανικό του ύφος είναι εμπνευσμένο από τα τζαμιά που κατασκεάσε ο αρχιτέκτονας A.C. Norman κατά τη διαμονή του στην Ινδία. Σε αυτό το σημείο το 1957 αντικαταστάθηκε η σημαία του Union Jack με αυτή της Μαλαισίας και πολλές εθνικές εκδηλώσεις έχουν φιλοξενηθεί εκεί από τότε.

Rajabai Clock Tower, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Mumbai, Ινδία

Στο κεντρικότερο σημείο του πανεπιστημίου της πόλης, αυτός ο πύργος του 19ου αιώνα σχεδιάστηκε από τον Άγγλο αρχιτέκτονα Sir George Gilbert Scott και χρηματοδοτήθηκε από τον Premchand Roychand, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ιδρυτή του Bombay Stock Exchange, ο οποίος επέμεινε να πάρει το όνομα του από την τυφλή μητέρα του Rajabai. Ήταν μια αφοσιωμένη οπαδός της θρησκείας Jain που πρεσβεύει ότι το φαγητό πρέπει να τελειώνει μέχρι τη δύση του ηλίου, και το χτύπημα του ρολογιού της θύμιζε την ακριβή ώρα.Ο αρχιτέκτονας δεν επισκέφθηκε ποτέ το Mumbai, αλλά έσ ΤΕΙλε τα σχέδια του πύργου που θυμίζει το Big Ben από το γραφείο του στο Λονδίνο.

Limoges Train Station Clock, Γαλλία

Ο σταθμός της Λιμόζ είναι μοναδικός γιατί είναι χτισμένος πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και όχι δίπλα τους. Τόσο ο τρούλος του κτιρίου, όσο και του πύργου του ρολογιού είναι βαμμένοι με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα που συναντάται σε πολλά γαλλικά κτίρια. Το ρολόι έχει λατινικούς αριθμούς, εκτός από το 4 που είναι γραμμένο IIII και όχι IV. Παραδόξως μια εποχή το ρολόι πήγαινε δυο λεπτά μπροστά προκειμένου οι επιβάτες να είναι στην ώρα τους.

The Saviour Tower, Μόσχα

Οι επισκέπτες της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα εντυπωσιάζονται από αυτόν τον επιβλητικό πύργο που σχεδιάστηκε το 1491 από τον ιταλό αρχιτέκτονα Pietro Antonio Solari και χρησιμοποιείται για τελετουργικές πομπές. Το ρολόι τοποθετήθηκε αρχικά το 1625 και ανακαινίστηκε το 1851 με την προσθήκη ενός πεντάκτινου αστεριού. Φωτισμένο μέρα και νύχτα το αστέρι περιστρέφεται σαν ανεμοδείκτης.

Izmir Clock Tower, Τουρκία

Αυτός ο πανύψηλος πύργος στο Ισμίρ, την τρίτη πιο δημοφιλή πόλη της Τουρκίας, ήταν τυπωμένος πάνω στο χαρτο νόμισμα των 500 λιρών από το 1983 μέχρι το 1989. Ήταν ένα από τα πολλά κτίσματα που δημιουργήθηκε προς τιμήν των 25 χρόνων εξουσίας του σουλτάνου Αμντούλχαμιντ του δεύτερου. Ο Kaiser Wilhelm II της Γερμανίας του χάρισε αυτό το ρολόι σε ένδειξη καλής θέλησης και συμμαχίας. Θα βρείτε παρόμοιους πύργους σε μαυριτανικό στυλ στην Σερβία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τη Βοσνία και το Μαυροβούνιο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που υπήρξαν επαρχίες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Old Town Hall Tower, Πράγα

Ο κατασκευαστής ρολογιών Hanuš που τελειοποίησε αυτό το ρολόι στην πρόσοψη του <a href="http://www.dimokrati Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡχείου το 1490, λέγεται ότι τυφλώθηκε για να μην μπορέσει να φτιάξει πουθενά μια ομορφότερη εκδοχή. Για εκδίκηση ο Hanuš σταμάτησε τη λειτουργία του ρολογιού, σε μια εποχή που δεν είχαν πολλοί τις γνώσεις για να το επισκευάσουν. Το ρολόι είναι γνωστό για την απεικόνιση των 12 αποστόλων που κινούνται. Ένας σκελετός στα Αριστερά απεικονίζει το θάνατο ξεκινά την ανα παράσταση τραβώντας μια γραμμή και κοιτώντας το χέρι του που κρατά μια κλεψύδρα. Αμέσως μετά δυο παράθυρα ανοίγουν επιτρέποντας στους αποστόλους να ξεκινήσουν την πορεία τους. Μια υπέροχη Gothic πόρτα στο διπλανό κτίριο χρησιμεύει ως κύρια είσοδος για το παλιό <a href="http://www.dimokrati Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡχείο.

Clock Tower, Χόνκ Κόνγκ

Αυτός ο πύργος φτιαγμένος από κόκκινο τούβλο και γρανίτη έχει ύψος 144 μέτρα και χτίστηκε το 1915 ως κομμάτι του παλιού τερματικού σιδηροδρομικού σταθμού Kowloon–Canton. Το 1970 ένας νέος τερματικός σταθμός άνοιξε και ο παλιός κατεδαφίστηκε εκτός από τον πύργο που αντιπροσωπεύε τη νέα ζωή για τους Κινέζους μετανάστες και διατηρεί την συμβολική του αξία για τους κατοίκους της περιοχής.

Zytglogge Tower, Βέρνη, Ελβετία

Αυτός ο μεσαιωνικός πύργος υπήρξε «φύλακας» της πόλης αφού αποτελούσε μέρος της δυτικής οχύρωσης, στη συνέχεια μετατράπηκε σε φυλακή και αργότερα σε ρολόι. Τον 15ο αιώνα ένα αστρονομικό ρολόι προστέθηκε στη διακόσμηση για να δείχνει την κίνηση των πλανητών και τις μέρες της εβδομάδας. Το στυλ του ρολογιού έχει εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων μετά από τις πολλές ανακαινίσεις.

Wrigley Building Clock Tower, Σικάγο

Η εταιρεία παρ αγωγής τσιχλόφουσκας Wrigley είχε την έδρα της εδώ μέχρι το 2012. Ο πύργος του ρολογιού διαθέ ΤΕΙ πλακάκια από τερακότα σε έξι αποχρώσεις του λευκού δίνοντας την εντύπωση σε όποιον το κοιτάζει από κάτω προς τα πάνω ότι γίνεται πιο φω ΤΕΙνό.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro/584766/oi-pio-diasimoi-purgoi-me-roloi-ston-kosmo/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *