προεδρία προεδρία ΕΥΠ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ιστορική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Ιράν

προεδρία προεδρία ΕΥΠ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ιστορική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Ιράν

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ελπίδες για συμφωνία γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εντός ενός έτους…”

Ιστορική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Ιράν ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

Ελπίδες για συμφωνία γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εντός ενός έτους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είχαν χθες τη νύκτα στη Νέα Υόρκη την πρώτη, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, ιστορική συνάντηση υψηλού επιπέδου, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών Τζον Κέρι και Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ αντάλλαξαν χειραψία και είχαν εικοσάλεπτη κατ΄ιδίαν συνομιλία στο πλαίσιο της συνάντησης των επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών της ομάδας 5+1 κατά την οποία οι δύο υπουργοί κάθησαν ο ένας δίπλα στον άλλον και συμφώνησαν στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης στις 15 Οκτωβρίου στη Γενεύη.

Μετά τη συνάντηση και σε χαλαρή ατμόσφαιρα ο Μοχάμαντ Τζαβάλ Ζαρίφ μίλησε στους δημοσιογράφους για την «ανάγκη συνέχισης των συνομιλιών ώστε να δοθεί η πολιτική ώθηση που χρειάζεται για να υπάρξει συμφωνία εντός ευλόγου χρόνου». Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι συμφώνησε με τους ομολόγους του να προσπαθήσουν να φθάσουν σε συμφωνία εντός ενός έτους.

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι έκανε λόγο για «πολύ διαφορετικό τόνο» στις συνομιλίες με την ιρανική πλευρά, τονίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει». «Μία συνάντηση και η αλλαγή του τόνου είναι ευπρόσδεκτες», αλλά δεν απαντούν σε όλα τα θέματα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, είπε.

 

«Ηταν μία συνάντηση μεστή, η ατμόσφαιρα ήταν καλή, είχε δυναμική, συζητήσαμε τρόπους για να προχωρήσουμε», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.

 

Ο πρόεδρος του Ιράν, ο οποίος προσήλθε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έχοντας υιοθετήσει σαφώς συναινετικούς τόνους σε σχέση με τους προκατόχους του, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το Ιράν είναι έτοιμο να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα με πνεύμα επικοδομητικό και καλή θέληση με στόχο την επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας μέσω διαπραγματεύσεων.

 

Δηλώνοντας ότι “καμία χώρα δεν πρέπει να ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ κατέχει ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ πυρηνικά όπλα”, ο Χασάν Ροχανί κάλεσε το Ισραήλ να υπογράψει την Συνθήκη μη Διάδοσης των Πυρηνικών Οπλων.

 

Και συνοψίζοντας τη θέση της Τεχεράνης δήλωσε ότι το Ιράν ζητεί την αναγνώριση των “πυρηνικών δικαιωμάτων” του, όπως το δικαίωμα εμπλουτισμού ουρανίου στο έδαφός του, και σε αντάλλαγμα υπόσχεται “απόλυτη διαφάνεια” στις δραστηριότητές του.

 

Στη Βιέννη, ο απεσταλμένος του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) Ρεζά Νατζάφι, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία κατά τη σημερινή συνάντηση του γύρου των συνομιλιών που διεξάγονται εδώ και ενάμισι χρόνο ανάμεσα στην Τεχεράνη και την IAEA.

 

Αντικείμενο των συνομιλιών Ιράν-IAEA είναι η επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας να ελέγξουν τα στοιχεία που περιέχονται σε έκθεση της IAEA (Νοέμβριος 2011) και δείχνουν ότι η Τεχεράνη προσπάθησε να κατασκευάσει ατομική βόμβα πριν, αλλά και μετά, το 2003 , στη στρατιωτική βάση του Παντσίν, κοντά στην Τεχεράνη, στην οποία ζητεί πρόσβαση η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας. Τα στοιχεία προέρχονται από δυτικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

 

Η σημερινή συνάντηση στη Βιένη είναι η πρώτη από την ανάληψη της προεδρίας από τον Χασάν Ροχανί. Ολες οι προηγούμενες συναντήσεις έχουν στεφθεί από αποτυχία.

 

“Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση και φαντάζομαι ότι ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΣ κανείς δεν περιμένει να ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ επιλύσουμε όλα τα θέματα ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ σε μία συνάντηση”, είπε ο ιρανός αξιωματούχος.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/314419/-istoriki-sunadisi-ton-upourgon-exoterikon-ipa-iran-/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *