Προεδρικό Μέγαρο Προεδρικό Μέγαρο Προεδρικό Μέγαρο ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Σε δίκη για υποκίνηση των δολοφονιών διαδηλωτών θα προσαχθεί ο Μόρσι

Προεδρικό Μέγαρο Προεδρικό Μέγαρο Προεδρικό Μέγαρο ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Σε δίκη για υποκίνηση των δολοφονιών διαδηλωτών θα προσαχθεί ο Μόρσι

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Η δίκη του ισλαμιστή ανατραπέντος πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για υποκίνηση σε φόνο διαδηλωτών στο Κάιρο τον……

Σε δίκη για υποκίνηση των δολοφονιών διαδηλωτών θα προσαχθεί ο Μόρσι ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Στις 4 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία

Η δίκη του ισλαμιστή ανατραπέντος πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για υποκίνηση σε φόνο διαδηλωτών στο Κάιρο τον Δεκέμβριο του 2012 θα αρχίσει την 4η Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι θα δικαστεί μαζί με άλλα 14 πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για τους θανάτους των διαδηλωτών μπροστά στο προεδρικό μέγαρο έξι μήνες μετά την ανατ ροπή του από το στρατό την 3η Ιουλίου.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «Όχι» στα πυρηνικά όπλα από το Ιράν

Πιθανή η προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με τη Δύση

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του δεν θα αναπτύξει ποτέ πυρηνικά όπλα, δίνοντας έτσι το ισχυρότερο μέχρι σήμερα σήμα ότι μπορεί να επιδιώξει μια βελτίωση των σχέσεων με τη Δύση έπειτα από δεκαετίες αντιπαλότητας.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, μερικές ημέρες πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για μια ομιλία του στον ΟΗΕ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ο νέος ιρανός πρόεδρος επέμεινε επίσης πως έχει την «πλήρη εξουσία» να διαπραγματευθεί μια πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις.

«Έχουμε πει επανειλημμένα πως σε καμιά περίπτωση δεν θα επιδιώξουμε ποτέ να αποκτήσουμε οποιαδήποτε όπλα μαζικής καταστροφής, περιλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Ροχανί όταν ερωτήθηκε αν θα αποκήρυττε τα πυρηνικά όπλα.

Τα συμφιλιωτικά σχόλια του Ροχανί φαίνεται πως είναι άλλη μια ένδειξη της προθυμίας του να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας διπλωματικής λύσης στην αντιπαράθεση του Ιράν με τη Δύση για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοι της δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά εξακολουθούν να εκφράζουν ανησυχίες, καθιστώντας σαφές πως ελπίζουν να δουν πράξεις.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο από το προεδρικό μέγαρο στην Τεχεράνη, ο Ροχανί δήλωσε πως ο τόνος μιας επιστολής την οποία έλαβε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο μιας πρόσφατης ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των ηγετών, ήταν «θετικός και εποικοδομητικός».

«Μπορεί να είναι μικρά βήματα για ένα πολύ σημαντικό μέλλον», δήλωσε ο Ροχανί έξι ημέρες πριν από την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επιπλα βολος μια ομιλία η οποία θα εξεταστεί λεπτομερώς για να εντοπιστούν ενδεχομένως νέα διπλωματικά ανοίγματα.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ έχει δηλώσει πως η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αντιβαίνει στις ισλαμικές αξίες. Όμως η προθυμία του νεοεκλεγέντος προέδρου να αποκλείσει τα πυρηνικά όπλα μπορεί να βοηθήσει να υπάρξει ένα νέο άνοιγμα στις διεθνείς συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι οποίες παραμένουν από καιρό στάσιμες.

Ερωτήματα εξακολουθούν να υπάρχουν για τα διαπραγματευτικά περιθώρια που ο Χαμενεΐ, ο οποίος είναι ένας επίμονος υποστηρικτής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, θα δώσει στην κυβέρνηση του Ροχανί, είτε σε μυστικές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον είτε σε πολυμερείς διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες δυνάμεις.

Τα σχόλια που έκανε την Τρίτη ο Χαμενεΐ για την ανάγκη να επιδειχθεί ευελιξία υποδηλώνουν μια νέα προθυμία στο ανώτατο επίπεδο να διερευνηθεί μια συμβιβαστική λύση στη διένεξη της Τεχεράνης με τη Δύση.

«Αυτή η κυβέρνηση ξεκινάει με πλήρη εξουσία και έχει πλήρες κύρος. Έδωσα το χαρτοφυλάκιο των πυρηνικών διαπραγματεύσεων στο υπουργείο Εξωτερικών. Το πρόβλημα δεν θα είναι από την πλευρά μας. Έχουμε επαρκές πολιτικό περιθώριο κινήσεων για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Ροχανί, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ σύμφωνα με τη μετάφραση του NBC.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε επιφυλακτικά, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο κόσμος έχει ακούσει πολλά από την κυβέρνηση του προέδρου Ροχανί για την επιθυμία της να βελτιώσει τις σχέσεις της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημνοκρατίας του Ιράν με τη διεθνή κοινότητα και ο πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι θα πρέπει να θέσουμε σε δοκιμασία αυτό τον ισχυρισμό. Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα ιρανική κυβέρνηση θα δεσμευτεί ουσιαστικά ώστε να φτάσουμε σε μια διπλωματική λύση που θα απαντά πλήρως στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπερναντέτ Μίχαν.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «Η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της»

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου

«Η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο καθήκον της» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας τον υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο, με την παρατήρηση ότι «είναι μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή στη χώρα μας και διαθέ ΤΕΙ ολόκληρο οπλοστάσιο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ το οποίο, όπως είπε, είναι επαρκές για να αντιμετωπίσει τη ναζιστική και κάθε μορφής βία. Κινείται γρήγορα και με σύνεση για να μην γίνουν λάθη είπε ο κ. Αθανασίου.

«Ολόκληρος ο ελληνικός λαός περιμένει τις αποφάσεις» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/592975/se-diki-gia-upokinisi-ton-dolofonion-diadiloton-tha-prosahthei-o-morsi-/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *