Συρία προεδρία Ουάσινγκτον ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία προέδρων ΗΠΑ – Ιράν έπειτα από 34 χρόνια!

Συρία προεδρία Ουάσινγκτον ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία προέδρων ΗΠΑ – Ιράν έπειτα από 34 χρόνια!

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ Ομπάμα – Ροχανί ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ συνομίλησαν το βράδυ της Παρασκευής για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης…”

Απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία προέδρων ΗΠΑ – Ιράν έπειτα από 34 χρόνια! ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

Ομπάμα – Ροχανί συνομίλησαν το βράδυ της Παρασκευής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Για πρώτη φορά από την ιρανική επανάσταση του 1979 και τη διακοπή των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ιράν, οι πρόεδροι των δύο χωρών είχαν απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Αμερικής και Ιράν μετά το 1979 καταδεικνύει την μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και αποτελεί αφετηρία να προχωρήσουμε μπροστά σε μία νέα προοπτική μακριά από το δύσκολο παρελθόν» ανέφερε ο Ομπάμα.

Οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν ώστε να επιτευχθεί μια συνολική λύση στο πρόβλημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, είπε ο Ομπάμα τονίζοντας μάλιστα ότι αμφότεροι έχουν δώσει οδηγίες στις αντιπροσωπείες τους να εργαστούν «γρήγορα» για την επίτευξη συμφωνίας.

«Είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούμε με το Ιράν και να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη λύση. Πιστεύω πως υπάρχει βάση για λύση» δήλωσε o πρόεδρος των ΗΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο δρόμος για την επίτευξη μιας σοβαρής συμφωνίας θα είναι δύσκολος.

Η δοκιμασία θα είναι στο να υπάρξουν σοβαρές, επαληθεύσιμες και ξεκάθαρες ενέργειες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη, πρόσθεσε.

<param name="movie" value="//www. YouTube.com/v/7zAnDmOxJ9A?version=3&hl=el_GR”>

<embed src="//www. YouTube.com/v/7zAnDmOxJ9A?version=3&hl=el_GR” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” height=”480″ width=”853″>

Την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών επιβεβαίωσε και η Τεχεράνη.

Όπως ανακοίνωσε η ιρανική προεδρία, σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του Ομπάμα στην Ουάσινγκτον, οι δύο πρόεδροι έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην «πολιτική βούληση» για την εξεύρεση μιας λύσης.

Oι δύο ηγέτες εκτός από τις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ συζήτησαν και για την κατάσταση στη Συρία.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, για την ιστορική συνομιλία Ομπάμα-Ροχανί, όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να είναι επιφυλακτικό όσον αφορά τις διεθνείς δεσμεύσεις του Ιράν για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να συνεχίσουν την ενημέρωση για τις επαφές που έχει η Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί ένα ποσό στους Δήμους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/314610/tilefoniki-epikoinonia-proedron-ipa-iran-epeita-apo-triada-tessera-hronia/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *