ΣΥΡΙΖΑ Βουλή κυβέρνηση ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Πολιτική – Μαθήματα ακόμα και το καλοκαίρι για να μη χαθεί το εξάμηνο

ΣΥΡΙΖΑ Βουλή κυβέρνηση ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Πολιτική – Μαθήματα ακόμα και το καλοκαίρι για να μη χαθεί το εξάμηνο

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Πολιτική – Μαθήματα ακόμα και το καλοκαίρι για να μη χαθεί το εξάμηνο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αυστηρό προγραμματισμό και εξάντληση κάθε χρονικού περιθωρίου για να μη χαθεί το εξάμηνο στο πανεπιστήμιο Αθηνών ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας.

Ο Κων. Αρβανιτόπουλος μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό διαβεβαίωσε φοιτητές και γονείς ότι η Πολιτεία δεν θα δεχθεί εκπτώσεις στην ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων. «Ούτε μια εβδομάδα λιγότερη από τις 13 που ορίζει ο νόμος με μαθήματα ακόμα και το καλοκαίρι» ήταν το μήνυμά του προς τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών που είναι το μόνο από τα 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα που θίγονται από την διαθεσιμότητα και στο οποίο δεν έχει διδαχθεί ούτε μια ώρα μαθημάτων. «Μόνο το ΕΚΠΑ παραμένει κλειστό και υποστήριξα από την πρώτη στιγμή ότι είναι στο χέρι του κάθε πρύτανη να διασφαλίσει την ακαδημαϊκή λειτουργία» σημείωσε με νόημα.

«Με δεδομένη την ανακοίνωση του συλλόγου των υπαλλήλων που έχουν τονίσει ότι κανείς δεν εμποδίζει είσοδο τη Δευτέρα αναμένω ότι καθηγητές και μαθητές θα προσέλθουν στα μαθήματα» ήταν το αυστηρό μήνυμα του υπουργού Παιδείας προς κάθε κατεύθυνση.

Ο υπουργός Παιδείας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να μετατρέψει το χώρο της Παιδείας σε πεδίο βολής. «Η αναστάτωση στην Παιδεία, έχει όνομα και διεύθυνση – ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρο» ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο και το κύμα μαθητικών καταλήψεων είχαν την κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε ως τελευταίο κάστρο της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέψει την Παιδεία σε πεδίο αντιπαράθεσης τα πανεπιστήμια λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω και από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. «Η διαθεσιμότητα μας ανάγκασε να θέσουμε σε διαθεσιμότητα 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης, ενώ εσείς με μπροστάρηδες καθοδηγούμενες μειοψηφίες βάλατε σε διαθεσιμότητα 80.000 φοιτητές» ανέφερε με νόημα.

«Οι μεταρρυθμίσεις που κάναμε ούτε ακυρώνονται, ούτε μηδενίζονται» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπερασπιζόμενος το μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, ενώ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγική πολιτική. Επανέλαβε ότι η διαθεσιμότητα ήταν εθνική υποχρέωση και για αυτό το λόγο «για την κυβέρνηση διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις αλλά ορθολογική ανακατανομή για την κάλυψη των αναγκών στο δημόσιο τομέα». Παράλληλα, καθησύχασε τους διοικητικούς υπαλλήλους που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας λέγοντας ότι αμέσως μετά την κατάρτιση των καταλόγων της διαθεσιμότητας περίπου 650 από τους υπαλλήλους που θα απομακρυνθούν από τα οκτώ πανεπιστήμια θα μεταφερθούν σε αντίστοιχες κενές θέσεις σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τέλος, ο Κων. Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της εκπαίδευσης με πλήρη αξιολόγηση των σχολικών εγχειριδίων, επανακαθορισμό της ύλης και κατάθεση ολοκληρωμένων νομοσχεδίων για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της έρευνας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281670&catID=1
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *