χρεοκοπία Κρίση Marfin ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για το πόρισμα για την οικονομία της Κύπρου

χρεοκοπία Κρίση Marfin ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για το πόρισμα για την οικονομία της Κύπρου

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Όλα τα κόμματα, εκτός του ΑΚΕΛ, συγκλίνουν στη θέση ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία πρέπει……

Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για το πόρισμα για την οικονομία της Κύπρου ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Τα κόμματα ζητούν να χρησιμοποιηθεί στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών

Όλα τα κόμματα, εκτός του ΑΚΕΛ, συγκλίνουν στη θέση ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτ ροπής για την οικονομία πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη διερεύνηση που έχει αρχίσει, για πιθανές ποινικές ευθύνες.

Ωστόσο, ακόμη και μεταξύ των κομμάτων, που συγκλίνουν με αυτήν τη θέση, καταγράφονται διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τον τρόπο διορισμού της Ερευνητικής Επιτ ροπής.

Το πόρισμα, που δόθηκε επίσημα χθες στη δημοσιότητα, θεωρεί τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια «πρώτο και κύριο υπαίτιο για την κατάσταση, στην οποία περιήλθε η οικονομία της χώρας στα πρόθυρα χρεοκοπίας». Επίσης, αποδίδει πολιτική ευθύνη και στον νυν Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνησή του, για το ότι η προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup «υπολειπόταν και υποτιμήθηκαν ενδεχόμενα, ενώ κατά λογική συνέπεια έπρεπε να προβλεφθούν».

Ο κυβερνών Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) πέρα από την γενική αρχή ότι «το πόρισμα αποτελεί ένα χρήσιμο ντοκουμέντο, για τους πολίτες την Πολιτεία αλλά και τη Νομική Υπηρεσία», ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ επικρίνει το ΑΚΕΛ για την άρνησή του, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ έναντι μιας ανεξάρτητης, όπως υποστηρίζεται, διαδικασίας διερεύνησης.

Ο ΔΗΣΥ στο σκεπτικό αντίδρασής του, αν και δέχεται ότι η σύσταση της Επιτ ροπής για την οικονομία θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, επιμένει ότι δεν παύουν να ισχύουν τα όσα προέκυψαν από καταθέσεις και μαρτυρικό υλικό. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Προδρόμου ανέφερε ότι «δεν θα άλλαζε η κρίση των μελών της Επιτ ροπής, εάν είχαν διοριστεί από τον γενικό εισαγγελέα, αντί του υπουργικού συμβουλίου» . Όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα της Επιτ ροπής και του πορίσματος, δεν έχει άλλο δρόμο παρά να την αμφισβητήσει στο δικαστήριο, πρόσθεσε.

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σχολιάζοντας τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει το πόρισμα, ΕΠΙΠΛΑ υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να χειριστεί τα ζητήματα, έχει οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία. «Και έχουμε ένα πόρισμα για το οποίο όλοι αντιδρούν και διαμαρτύρονται. Οι σοβαρές διερευνήσεις, γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέσα από σωστές διαδικασίες, και όταν καταλήγουν σε συμπεράσματα, τότε αυτά δίδονται στη δημοσιότητα», ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ανέφερε. Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «διακρίνει σκοπιμότητα από την αρχή, για μια ακόμη δίκη, σε βάρος του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ».

Η ΕΔΕΚ, που είναι ένα από τα κόμματα στα οποία το πόρισμα επέρριψε πολιτικές ευθύνες για την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση Χριστόφια, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ αν και εκφράζει λύπη για τον μη καταλογισμό ποινικών ευθυνών, θεωρεί ότι είναι κατεπείγουσα και επιτακτική η ανάγκη διορισμού ποινικών ανακριτών. «Αποστολή τους να διερευνήσουν τις ποινικές ευθύνες να τις θέσουν ενώπιον του γενικού εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Αναμένουμε και απαιτούμε αυτό να γίνει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η ατιμωρησία πρέπει πλέον να ανήκει οριστικά στο παρελθόν», ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κόμματος.

Για ελλείψεις και τρωτά σημεία του πορίσματος, κάνει λόγο το Ευρωπαϊκό κόμμα (ΕΥΡΩΚΟ) τα οποία ωστόσο, όπως υποστηρίζει, μπορούν να αποτελέσουν πηγή προβληματισμού που θα αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

Οι Οικολόγοι διαβλέπουν πίσω από την αντιπαράθεση για τη νομιμότητα της Ερευνητικής Επιτ ροπής, προσπάθεια «να κοπούν και να ραφτούν οι θεσμοί και οι διαδικασίες στα μέτρα κάποιων που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Το πόρισμα σχολίασε και ο πρώην διοικητής της Κεντρικής τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτ ροπής.

Ο κ. Χριστοδούλου χαρακτηρίζει «λανθασμένο» τον ισχυρισμό στο πόρισμα σχετικά με την εξαγορά από την Marfin και το Tosca Fund του μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής, το οποίο κατείχε η HSBC. Επικαλούμενος σχετική έρευνα που διεξήχθη, αλλά και στοιχεία που ζητήθηκαν από την τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτ ροπή Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές των British Virgin Islands και του Dubai Fund, υποστηρίζει ότι «οι απαντήσεις που λήφθηκαν ανέφεραν ότι δεν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό ή απαγορευτικό». Ο τέως διοικητής της ΚΤΚ επικαλείται και τον Κίκη Λαζαρίδη, τότε πρόεδρο της Λαϊκής, ότι δεν περιήλθε σε γνώση του ότι υπήρχε οποιαδήποτε ταυτότητα συμφερόντων μεταξύ Marfin και Tosca Fund.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/592605/sunehizodai-oi-politikes-adidraseis-gia-to-porisma-gia-tin-oikonomia-tis-kuprou/
ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΒΟΛΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *