Χρυσοχοΐδη νομοσχεδίου ΚΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Απελευθέρωση των υπεραστικών μεταφορών επιβατών-ταξί-ΟΣΕ

Χρυσοχοΐδη νομοσχεδίου ΚΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Απελευθέρωση των υπεραστικών μεταφορών επιβατών-ταξί-ΟΣΕ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Με στήριξη της ΝΔ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΒΟΛΟΣ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών……

Απελευθέρωση των υπεραστικών μεταφορών επιβατών-ταξί-ΟΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

Με στήριξη της ΝΔ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΑΛΕΙΑΣ ΣΚΡΟΥΤΖ ΒΟΛΟΣ του ΠΑΣΟΚ και της <a href="http://www.dimokrati Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια Επιτ ροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών επιβατικών συγκοινωνιών, των ταξί και των σιδηροδρόμων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν οριστικά στην Ολομέλεια.

Η Χρυσή Αυγή δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση, αλλά κατά τη χθεσινή της τοποθέτηση είχε εμφανιστεί αντίθετη σε αρκετές διατάξεις του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη σημερινή ακρόαση των ενδιαφερόμενων φορέων, αποτυπώθηκαν τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα στην αγορά των υπεραστικών συγκοινωνιών, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελ Λάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιώργο Τελώνη, να εκτιμά πως με το νομοσχέδιο διατηρούνται ακόμη συνθήκες που «μας οδηγούν εκ νέου σε ασφυκτικό ολιγοπωλιακό καθεστώς», ενώ ο εκπρόσωπος των λεωφορειούχων Σ. Φάτσιος, κατήγγειλε «τη βεβιασμένη απορρύθμιση ενός μοντέλου που δεν είχε κανένα κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό». O εκπρόσωπος των οδηγών Θ. Αμπλάς, τάχθηκε εναντίον του ενδεχόμενου να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των οδηγών στα 69 έτη, ζητώντας να ισχύσει ό,τι και για τους οδηγούς σχολικών (65 έτη) – ζήτησε δε να εκπροσωπηθούν και οι οδηγοί στην Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών, όπως και οι αυτοκινητιστές.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΣΕ Γ. Λεβέντης, παρατηρώντας ότι τα τελευταία χρόνια ο ΟΣΕ έχει προβεί σε επενδύσεις 8 δισ. ευρώ. «Έρχεται σήμερα η Πολιτεία και ιδιωτικοποιεί σε εξευτελιστική τιμή έναν βραχίονα – και λέει πως ο κρατικός Γαλλικός, ρωσικός, κινέζικος σιδηρόδρομος έρχεται να πάρει τις επενδύσεις της τελευταίας 20ετίας. Δεν γίνεται ιδιωτικοποίηση, αλλά αποελληνοποίηση των υποδομών», υποστήριξε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών ταξί Θ. Λυμπερόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών ότι χωρίς διάλογο και προειδοποίηση, απέσυρε δύο ρυθμίσεις προστατευτικές των ραδιοταξί, κατόπιν εξωθεσμικών παρεμβάσεων: «Σε κάποιες πόλεις, δέκα άνθρωποι πάνε να διαλύσουν ολόκληρο κλάδο. Στα Χανιά δεν δουλεύει ταξίμετρο, πληρώνονται μόνον με το χιλιόμετρο. Οι ταξιτζήδες κάτω σφάζονται μεταξύ τους. Για το υπερβολικό κόμιστρο, υπάρχει αγορανομική διάταξη. Για το δόλιο κόμιστρο κάτω απ’ το κόστος, δεν χρειάζεται να υπάρχει;», ρώτησε ο κος Λυμπερόπουλος.

Απαντώντας, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε πως «πάρα πολλοί ιδιοκτήτες, εφαρμόζουν άλλες μεθόδους, αποδοτικές για τον πελάτη, όπως π.χ. ραντεβού μέσω κινητού, ή δορυφορικών συστημάτων. Ο κος πρόεδρος θέλει να κλείσουμε την αγορά, κάνοντας ένα ραδιοταξί ανά περιφέρεια, να περικλείσουμε ανά νομό και να προστατεύουμε ανά επιχείρηση. Γιατί να έχουμε ένα ραδιοταξί ανά περιφέρεια; Έχω πάρα πολλά τηλέφωνα απ’ όλη την Ελλάδα από προοδευτικούς ανθρώπους – μεμονωμένους ή ομάδες ταξιτζήδων – που μου ζήτησαν να αποσύρω τις δύο διατάξεις. Αυτά δεν μπορεί να συνεχιστούν».

Σχετικά με τον ΟΣΕ, ο κος Χρυσοχοΐδης, επέμεινε πως «δεν μπορεί να πληρώνει ο ελληνικός λαός τα ελλείμματα του ΟΣΕ, γιατί είχε παραπάνω εργαζόμενους, δεν είχε ανταγωνισμό και καλές υπηρεσίες. Αυτό δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα».

«Ανοιχτή στην αγορά σήμερα, είναι η Κίνα με 1 δισ. κατοίκους, η Ρωσία, η Ινδία, η Βραζιλία που ιδιωτικοποιεί τους σημαντικότερους τομείς για να φύγει ο κόσμος απ’ την πείνα και για να γίνει η Βραζιλία σύγχρονη χώρα. Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε άλλες λογικές, που προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο – να έχουμε και καλές υπηρεσίες και προστατευμένους εργαζόμενους και κλειστές αγορές και φθηνά προϊόντα», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ. «Αντιλαμβάνομαι πως επιχειρείτε να λαϊκίζετε ασύστολα, προσπαθώντας να χαϊδεύετε τις πλάτες όλων. Πουθενά στην ευρώπη δεν είναι κρατικοί οι σιδηρόδρομοι – ούτε στην τέως Ανατολική ευρώπη που θαυμάζατε. Μόνον οι υποδομές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κος Χρυσοχοΐδης.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ Oλα όσα γνωρίζουμε ήδη για το νέο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone

Στις 8 το βράδυ η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας

Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα– η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Μαζί με τα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο τεχνολογικό blog <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhoneinCanada φαίνεται το κουτί συσκευασίας του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα – μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.

Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πίσω πλευρά ενός πρότυπου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογραφικό αισθητήρα του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/Q3rwLUhGqq4?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

Σίγουρα ταχύτερος θα είναι ο επεξεργαστής του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. H ανανεωμένη

εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1

Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη

είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός

ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple

πιεζόμενη από τον ανταγωνισμό – δοκιμάζει πρωτότυπα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhones με οθόνη 6

ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η

μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε

ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.

Εκτος από τις γνωστές επιλογές σε λευκό και μαύρο, το <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.

Οσον

αφορά δε στο φτηνότερο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό

κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει

τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και

να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. Υπολογίζεται ότι το

«φτηνό» <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.

Τέλος,

το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της

Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο

προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και

σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες

κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/C-_ImY_Bcwg?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/584157/apeleutherosi-ton-uperastikon-metaforon-epivaton-taxi-ose/
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *