Bitcoin Bitcoin Bitcoin ΔΙΑΖΥΓΙΟ Δράση κατά του Bitcoin αναλαμβάνει η Κίνα

Bitcoin Bitcoin Bitcoin ΔΙΑΖΥΓΙΟ Δράση κατά του Bitcoin αναλαμβάνει η Κίνα

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Δράση κατά του Bitcoin αναλαμβάνει η Τράπεζα του Λαού της Κίνας……

Δράση κατά του Bitcoin αναλαμβάνει η Κίνα ΔΙΑΖΥΓΙΟ Απορρίπ ΤΕΙ ως «ψεύτικο» το ψηφιακό νόμισμα

Δράση κατά του Bitcoin αναλαμβάνει η τράπεζα του Λαού της Κίνας.Η PBOC απορρίπ ΤΕΙ το ψηφιακό νόμισμα ως «ψεύτικο» και συμβουλεύει τους εμπορικούς οργανισμούς να μην το χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους.

Παράλληλα δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τους κινδύνους που συνδέονται με το Bitcoin, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ – Τεχνολογία – Το πρώτο Bitcoin ATM εγκαθίσταται στον Καναδά

Η εγκατάσταση του πρώτου Bitcoin ATM πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια στο Βανκούβερ του Καναδά με πλήθος κόσμου να σχηματίζει ουρά πίσω από το μηχάνημα για να το χρησιμοποιήσει. Πίσω από την εγκατάσταση βρίσκεται η εταιρεία Bitcoiniacs η οποία σχεδιάζει να εγκαταστήσει στον Καναδά άλλα πέντε μηχανήματα.

Το ATM σκανάρει το χέρι του χρήστη προκειμένου να επαληθεύσει την ταυτότητά του και του επιτρέπει να πραγματοποιήσει συναλλαγές είτε από Bitcoins σε μετρητά είτε το αντίστροφο. Οι συναλλαγές έχουν ημερήσιο όριο το ποσό των $1000.

Θυμίζουμε ότι το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νομισματικό σύστημα που πρωτοεμφανίστηκε ένα χρόνο πριν και έκτοτε χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο του διαδικτύου.

ΠΗΓΗ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ techgear.gr

ΔΙΑΖΥΓΙΟ – οικονομία – Κερδίζει έδαφος το ψηφιακό νόμισμα

Kάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε χθες το ψηφιακό άυλο νόμισμα Bitcoin, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ φτάνοντας στα διαδικτυακά ανταλλακτήρια μια μονάδα να πωλείται μέχρι και έναντι 900 δολαρίων.

Αν και λίγες ώρες μετά η αξία του Bitcoin έπεσε περίπου στα 675 δολάρια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η εκτόξευση της αξίας του (πριν από περίπου έναν μήνα ένα Bitcoin ανταλλασσόταν για περίπου 200 δολάρια) οφείλεται στο γεγονός πως κατά τη διάρκεια σχετικής ακρόασης σε ειδική επιτ ροπή της αμερικανικής Γερουσίας επίσημα χείλη Αμερικανών αξιωματούχων χαρακτήρισαν το ψηφιακό νόμισμα ως «νόμιμο μέσο συναλλαγής» ενώ ο πρόεδρος της FED Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε ότι τα «ψηφιακά νομίσματα είναι πολλά υποσχόμενα για το μέλλον».

Οι εν λόγω χαρακτηρισμοί προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Επιτ ροπή Εθνικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Θεμάτων για την υπόθεση της ιστοσελίδας Silk Road, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε κλείσει έπειτα από τη σύλληψη και την άσκηση δίωξης για λαθρ εμπόριο όπλων και ναρκωτικών εναντίον του διαχειριστή της Ρος Ουίλιαμ Ούλμπριχτ. Oντως οι περισσότερες συναλλαγές στην ιστοσελίδα Silk Road γίνονταν σε Bitcoins καθώς οι θιασώτες του θεωρούν πως διασφαλίζει την ανωνυμία των συναλλαγών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στις αγορές του Bitcoin συμμετέχουν όλο και περισσότεροι Κινέζοι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κάτι που έχει συμβάλει στην εκτίναξη των τιμών του ψηφιακού νομίσματος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όπως τονίζει το Bloomberg. Συγκεκριμένα σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης η μετατ ροπή yuan σε Bitcoin φτάνει το 21% του συνόλου των μετατροπών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ το ευρώ φτάνει μόλις στο 6%.

Παράλληλα στην Κίνα ο κύκλος των συναλλαγών που γίνεται με Bitcoins συνεχώς διευρύνεται, μετά την απόφαση μιας θυγατρικής της Baidou, της μεγαλύτερης κινεζικής μηχανής αναζήτησης στο Ιντερνετ, να δέχεται πληρωμές σε Bitcoins.

Αποτέλεσμα το ανταλλακτήριο της Κίνας BTC China να ξεπεράσει σε κίνηση όλα τα υπόλοιπα διαδικτυακά ανταλλακτήρια Bitcoins και οι ανταλλαγές να αγγίζουν τις 1.100 την ημέρα.

Οπως πάντως τονίζουν αρκετοί οικονομολόγοι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το Bitcoin ενέχει όπως και κάθε άλλο νόμισμα σοβαρούς κινδύνους για όσους συναλλάσσονται με αυτό. Συνολικά στην πλατφόρμα λειτουργίας του Bitcoin που παρουσιάστηκε το 2008 από τον ανώνυμο χρήστη του διαδικτύου με το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο έχει προβλεφθεί η συνολική κυκλοφορία των Bitcoins να μην ξεπεράσει ποτέ τα 21 εκατομμύρια «κομμάτια» και προς το παρόν κυκλοφορούν συνολικά 12 εκατομμύρια, τα οποία όμως καλύπτουν συναλλαγές αξίας 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Εθνος

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/617215/drasi-kata-tou-bitcoin-analamvanei-i-kina/
ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *