Deutsche Bank Κρίση έλεγχο ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Φόβοι για χρηματοδοτικά κενά σε μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης

Deutsche Bank Κρίση έλεγχο ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Φόβοι για χρηματοδοτικά κενά σε μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Οι επικείμενοι έλεγχοι αντοχής που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις μεγαλύτερες……

Φόβοι για χρηματοδοτικά κενά σε μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Εν αναμονή νέων ελέγχων αντοχής από την ΕΚΤ

Οι επικείμενοι έλεγχοι αντοχής που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) στις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης ενδέχεται να αποκαλύψουν ότι ορισμένες εξ αυτών πρέπει να καλύψουν με γάλα χρηματοδοτικά κενά, κληρονομικο δικαιο δικηγοροι βολος προειδοποίησε σήμερα ένας από τους βασικούς διαμορφωτές πολιτικής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ΕΕ στο πεδίο αυτό, ο Ιβ Μερς.

Η ΕΚΤ θα αναλάβει την απευθείας εποπτεία των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης —περιλαμβανομένων πιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Deutsche Bank, Φορέας της Νομικής Καθοδήγησης η Société Générale και η Santander— από το Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς κι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έναν έλεγχο της ποιότητας των πόρων τους (Asset Quality Review, AQR) προκειμένου να επαληθεύσει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν το πράξει.

«Ορισμένες τράπεζες ίσως αποδειχθεί ότι πρέπει να καλύψουν χρηματοδοτικά κενά», επισήμανε ο Μερς, ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ που έχει τεθεί επικεφαλής της διαδικασίας για την δημιουργία του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (ΕΜΕ). «Κατά την άποψή μας, αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αξιοπιστία της διαδικασίας αυτής να διατηρήσουμε μεγάλες φιλοδοξίες», πρόσθεσε.

Οι προηγούμενοι έλεγχοι αντοχής των τραπεζών της ΕΕ επικρίθηκαν έντονα διότι δεν εξέτασαν κρίσιμα στοιχεία του αποθεματικού των τραπεζών, όπως η έκθεσή τους σε κρατικό χρέος ή το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ορισμένα από τα κρατικά ομόλογα και αξιόγραφα που διακρατούν τράπεζες αντιμετώπισαν τεράστιες πιέσεις εξαιτίας της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ο Μερς πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του δεν θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις εθνικές αρχές να «ασκούν βέτο» όταν τίθεται η ανάγκη λήψης αποφάσεων σχετικά με την αναδιάρθρωση, ή την εκκαθάριση, μιας προβληματικής τράπεζας.

Κάλεσε, ακόμη, να δημιουργηθεί ένας φορέας αρμόδιος για τις εκκαθαρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έγκαιρα αμέσως μόλις, ή λίγο μετά, την έναρξη της ισχύος των νέων κανόνων για τις τράπεζες στην ευρωζώνη.

«Οι νέες διατάξεις περί της “διάσωσης εκ των έσω” θα είναι εφαρμοστέες από τον Ιανουάριο του 2018. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια περίοδος τριών ετών κατά την οποία η αρχή εκκαθάρισης δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα από τα βασικά της εργαλεία», επισήμανε. «Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να πιέσουμε η ημερομηνία έναρξης της ισχύος των νέων κανόνων να είναι το 2015, ώστε να έχουμε μια πλήρη εργαλειοθήκη διαθέσιμη εξαρχής», δικηγοροι συνταξεων βολος πρόσθεσε ο Μερς.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα

φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, δικηγοροσ θεσσαλονικη μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε

μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, δικηγοροι βολου για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, δικηγοροι ειδικευμενοι στα ακινητα θεσσαλονικη βολος του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: δικηγοροσ για κληρονομικα «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ «Ξήλωσαν» αυθαίρετες κατασκευές από μαγαζί στο Κολωνάκι

Σε επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας…

Αυθαίρετες κατασκευές από επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας, απομάκρυνε το πρωί συνεργείο του δήμου Αθηναίων.

Τα μικτά κλιμάκια του δήμου Αθηναίων (δ/νσεις καθαριότητας, δικηγοροι με ειδικευση στα ακινητα Κοινοχρήστων Χώρων, πολεοδομίας και Πρασίνου) πραγματοποιούν ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές σε επιχειρήσεις της Αθήνας.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν το καλοκαίρι από την πλατεία του Αγ. Θωμά στην περιοχή Γουδή και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί η πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, η πλατεία Αγ. Ανδρέα, η Λαμπρινή και η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/587901/fovoi-gia-hrimatodotika-kena-se-megales-trapezes-tis-eurozonis/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *