mail πληροφορίες mail ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «To λυρικό δοκίμιο: Μέθοδοι κι ερεθίσματα»

mail πληροφορίες mail ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «To λυρικό δοκίμιο: Μέθοδοι κι ερεθίσματα»

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ανοικτή συζήτηση με θέμα «To λυρικό δοκίμιο: Μέθοδοι κι ερεθίσματα» διοργανώνει στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας……

«To λυρικό δοκίμιο: Μέθοδοι κι ερεθίσματα» ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ανοικτή συζήτηση από το Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University

Ανοικτή συζήτηση με θέμα «To λυρικό δοκίμιο: Μέθοδοι κι ερεθίσματα» διοργανώνει στις 26 Σεπ Τεμβρίου 2013 το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Hellenic American College σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, New Hampshire, USA).

Το « λυρικό δοκίμιο » απoτελεί στις μέρες μας το επικρατέστερο είδος δοκιμιακής γραφής, είτε πρόκειται για ειδησεογραφικό ρεπορτάζ, είτε για αυτοβιογραφικό δοκίμιο. Οι Amalia Melis, Μαρία Κωστάκη (Maria Kostaki) και Ανδριάνα Καλφοπούλου, τρεις επαγγελματίες συγγραφείς του είδους, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε μια ανοικτή συζήτηση γύρω από τις διαφορετικές μορφές και μεθόδους αυτού του πολυσχιδούς συγγραφικού είδους.

Ποια θεματολογία καθορίζει την επιλογή του λυρικού δοκιμίου; Σε ποιο αναγνωστικό κοινό απευθύνεται; Πώς οι ιδιαιτερότητες του δοκιμιακού λόγου επηρεάζουν τα υπόλοιπα είδη γραφής;

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 26 Σεπ Τεμβρίου 2013 στις 18:00 στη βιβλιοθήκη του Hellenic American College.

Για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Τηλ.: 210 3680950

Email: areppa@hauniv.us, ppiperaki@hauniv.us

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στο: http://www.haec.gr/?i=haec.el.events&itemCode=the-lyrical-essay-methods–inspiration

Είσοδος ελεύθερη

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymail

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Αμαλιάδα: Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό αγοριού

Ο 31χρονος κατηγορείται πως αποπλάνησε το 13χρονο παιδί σε ξενοδοχείο της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο του 2012

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αμαλιάδας ένας 31χρονος από την περιοχή της Πάτρας, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ για τον βιασμό ενός 13χρονου αθίγγανου αγοριού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά την πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ο 31χρονος να καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια και να του επιβληθεί μεγαλύτερη χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Πρωινή», ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ ο κατηγορούμενος γνώριζε το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, αφού το κατάστημα που διατηρούσε βρισκόταν κοντά στην περιοχή που ζούσε το παιδί.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, τον Σεπτέμβριο του 2012 οδήγησε τον ανήλικο σε ξενοδοχείο της Πάτρας, ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ισχυριζόμενος ότι το ίδιο το παιδί είχε ζητήσει να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από κάποιους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε κάποιες σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την Αστυνομία, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΒΟΛΟΣ μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπ ΤΕΙ στην κατηγορία του βιασμού.

Ο 31χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση και έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο.

ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/584615/to-luriko-dokimio-methodoi-ki-erethismata/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *